Mobile Gaming: Χρυσωρυχείο με τζίρο $64.9 δισ. στο πρώτο μισό του 2021!

Φαίνεται πως διανύουμε την χρυσή εποχή του mobile gaming, καθώς ο τζίρος από τα παιχνίδια για κινητές συσκευές αυξήθηκαν κατά 44.7 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2021, ένα ποσό που αποτυπώνεται σε 18% αύξηση ετησίως.

Η προκείμενη αυξανόμενη τάση των εσόδων αποδείχθηκε και κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, καθώς με την πανδημία της νόσου COVID-19 η ζήτηση των παιχνιδιών εκτοξεύτηκε. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα αυξήθηκαν σχεδόν 26% από το 2019 έως το 2020, δηλαδή από 30.2 δισεκατομμύρια δολάρια σε 37.9 δισεκατομμύρια δολάρια το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Μπορεί ο τζίρος του Google Play Store να ήταν λιγότερα συγκριτικά με αυτά του App Store, ωστόσο, διατήρησε την ανοδική πορεία του, καθώς στο πρώτο εξάμηνο του 2020 σημειώθηκε αύξηση κατά 24.7%, δηλαδή 3.2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξιόλογες ήταν και οι επιδόσεις της Tencent με τα downloads των τίτλων Pokémon Go, PUBG Mobile, Roblox, Genshin Impact, Call of Duty: Mobile και Among Us να ξεχωρίζουν δεόντως. Σημειώνεται πως οι gamers εξακολουθούν να κατεβάζουν μερικά από τα καλύτερα διαθέσιμα παιχνίδια Android ενώ αναμένονται ακόμα περισσότερα όπως το Apex Legends Mobile και το Pokémon Unite.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading