Μουσικά videos πλέον και στο Spotify

Το Spotify προσθέτει μουσικά βίντεο στις εφαρμογές του για smartphones και υπολογιστές σε ορισμένες αγορές. Είναι στενά ενσωματωμένα με τη μουσική βιβλιοθήκη της εταιρείας, καθώς ο γίγαντας του streaming σας επιτρέπει την απρόσκοπτη εναλλαγή μεταξύ ήχου και μουσικών βίντεο στις εφαρμογές του.

Όμως, τα μουσικά βίντεο είναι διαθέσιμα μόνο σε beta έκδοση σε 11 επιλεγμένες αγορές προς το παρόν - Γερμανία, Ινδονησία, Ιταλία, Κένυα, Ολλανδία, Πολωνία, Φιλιππίνες, Σουηδία, Βραζιλία, Κολομβία και Ηνωμένο Βασίλειο.

"Για αυτή τη δοκιμαστική ανάπτυξη, επιλέξαμε αυτές τις αγορές με βάση μια σειρά από κριτήρια, όπως το μέγεθος της αγοράς και η διαθεσιμότητα υποστήριξης τοπικού περιεχομένου ... Μείνετε συντονισμένοι, καθώς ελπίζουμε να επεκτείνουμε τον κατάλογο των μουσικών βίντεο και να αυξήσουμε τη διαθεσιμότητα σε περισσότερες χώρες", δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Spotify, Sten Garmark.

Εκτός από τη διαμονή σε μία από αυτές τις χώρες, τα μουσικά βίντεο απαιτούν επίσης ενεργή συνδρομή premium.

Ο τρόπος λειτουργίας είναι ο εξής: Αντί να αναζητάτε απευθείας μουσικά βίντεο ή να περιηγείστε σε βίντεο σε ξεχωριστή ενότητα της εφαρμογής, τα μουσικά βίντεο μπορούν να ξεκινήσουν από την οθόνη "Now Playing". Όταν ακούτε ένα τραγούδι που έχει μουσικό βίντεο, μπορείτε να πατήσετε ένα κουμπί που λέει "Switch to Video" για να... μεταβείτε σε αυτό.

Το μουσικό βίντεο αρχίζει να παίζει από την αρχή (ακόμη και αν ήσασταν στη μέση του κομματιού) και αντικαθιστά το εξώφυλλο του άλμπουμ. Αν θέλετε να δείτε το βίντεο σε πλήρη οθόνη, μπορείτε να περιστρέψετε το smartphone σας σε οριζόντια διάταξη.

Για αυτή τη λειτουργία, το Spotify δεν ενσωματώνει απλώς ένα βίντεο από το YouTube ούτε συνεργάζεται με κάποια τρίτη εταιρεία. Η εταιρεία φιλοξενεί αυτά τα βίντεο απευθείας και τα παρέχει στους χρήστες της χωρίς καμία διαφήμιση.

Αν θέλετε να επιστρέψετε στην ακρόαση στο background, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί που γράφει "Switch to Audio" για να απενεργοποιήσετε το μουσικό βίντεο. Και αν παρακολουθήσετε το μουσικό βίντεο μέχρι το τέλος, το Spotify θα παίξει το επόμενο τραγούδι στην ουρά σας σε ήχο.

Στο desktop, τα μουσικά βίντεο εμφανίζονται στη δεξιά στήλη με πληροφορίες σχετικά με το τρέχον τραγούδι και τον καλλιτέχνη. Το Spotify αναφέρει ότι η λειτουργία είναι διαθέσιμη και στις τηλεοράσεις, όπου έχει περισσότερο νόημα. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει εφαρμογές για τις συσκευές Apple TV, Android TV, Fire TV, κονσόλες παιχνιδιών και διάφορα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων.

Στην αρχή, μόνο ένας περιορισμένος αριθμός μουσικών βίντεο θα είναι διαθέσιμος στο Spotify. Αλλά η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει δικαιώματα διανομής για να προσθέσει περισσότερα βίντεο στην πορεία.

"Στην αρχική μας beta έκδοση, ξεκινάμε με ένα περιορισμένο υποσύνολο του πλήρους καταλόγου, ο οποίος περιλαμβάνει χιλιάδες μουσικά βίντεο. Μέσα σε αυτό το υποσύνολο, στοχεύσαμε να δώσουμε προτεραιότητα σε ένα ευρύ φάσμα ειδών και καλλιτεχνών στις αγορές που ξεκινάμε", δήλωσε ο Garmark.

Η χρονική στιγμή της κυκλοφορίας αυτής της λειτουργίας είναι ενδιαφέρουσα, καθώς η Universal Music Group απέσυρε τα τραγούδια της από το TikTok μετά από διαμάχη για τα πνευματικά δικαιώματα. Με τα μουσικά βίντεο, το Spotify προσθέτει περισσότερο περιεχόμενο βίντεο στην εφαρμογή του, πέρα από τα Clips (σύντομα βίντεο με καλλιτέχνες που μιλούν με τους θαυμαστές τους) και το Canvas (looping artworks άλμπουμ).

Ταυτόχρονα, το Spotify πλησιάζει και άλλες υπηρεσίες streaming, καθώς τα μουσικά βίντεο είναι διαθέσιμα στο YouTube Music όταν κάνετε αναζήτηση για ένα τραγούδι ή όταν περιηγείστε σε μια σελίδα καλλιτέχνη. Το Apple Music διαθέτει επίσης μουσικά βίντεο σε ξεχωριστή ενότητα σε κάθε σελίδα καλλιτέχνη. Αλλά, και στις δύο περιπτώσεις, δεν είναι τόσο εύκολο να μεταβείτε από τον ήχο στο βίντεο.

Loading