Διαθέσιμη από σήμερα η τελική έκδοση του Mozilla Firefox 66 για Windows PC, macOS και Linux, η οποία φέρνει ορισμένες καλοδεχούμενες λειτουργίες που είχαν προαναγγελθεί πριν από μερικές εβδομάδες.

Ο Firefox 66 δίνει στον χρήστη την επιλογή να μπλοκάρει αυτόματα όλα τα autoplay videos που περιλαμβάνουν ήχο, φυσικά με τη δυνατότητα να δηλώσει εξαιρέσεις για τις ιστοσελίδες που τον ενδιαφέρουν. Επιπλέον, ο web browser θα σταματά αυτόματα τη φόρτωση διαφημίσεων που καθυστερούν το συνολικό άνοιγμα μιας ιστοσελίδας και τη δυνατότητα να σκρολάρεις προς τα κάτω, όπως επίσης και έναν νέο τρόπο να πραγματοποιείς αναζήτηση στις καρτέλες που έχεις ανοικτές.

Η λύση στο αυτόματο μπλοκάρισμα των autoplay videos είναι ομολογουμένως αρκετά πιο ισχυρή σε σύγκριση με την αντίστοιχη που προσφέρει ο Chrome browser. Σημειώστε, επίσης, ότι τα videos που είναι εξαρχής χωρίς ήχο δεν θα επηρεαστούν από τη νέα ρύθμιση και θα παίζουν κανονικά.

Ακόμη, ο Firefox 66 προσθέτει υποστήριξη του πρωτοκόλλου WebAuthn για τη λειτουργία Windows Hello και ουσιαστικά εκμεταλλεύται το πρότυπο της Microsoft για να πραγματοποιείς login σε ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας βιομετρικά στοιχεία (π.χ. αναγνώριση προσώπου, δακτυλικό αποτύπωμα).

[Mozilla]

Advertisements