Mozilla Firefox 90: Διαθέσιμη η τελική έκδοση με σημαντικές αναβαθμίσεις

Διαθέσιμη εδώ και λίγες ώρες η τελική έκδοση του Mozilla Firefox 90, η οποία φέρνει σημαντικές αναβαθμίσεις στον web browser, όπως το νέο μενού για τους χρήστες Windows PC που τους βοηθά να εντοπίσουν τα προβλήματα συμβατότητας των third-party εφαρμογών, αλλά και το σύστημα SmartBlock 2.0 που ενισχύει την ιδιωτικότητα στην περιήγηση. Επιπλέον, οι χρήστες του Firefox σε Windows PC δεν θα χρειάζεται πλέον να έχουν ανοικτό τον web browser για να λαμβάνουν τις αναβαθμίσεις του, καθώς όλη η δουλειά θα γίνεται στο background.

Ειδικά για το SmartBlock 2.0, ο οργανισμός Mozilla αναφέρει πως μπλοκάρει πλήρως τους trackers που χρησιμοποιεί η Facebook για να παρακολουθεί τη δραστηριότητα των χρηστών έξω από το κοινωνικό δίκτυο της, ωστόσο, τονίζει ότι σε περίπτωση που ο χρήστης πραγματοποιήσει log-in με τα στοιχεία του στο Facebook τότε θα φορτώνει αυτόματα όλα τα scripts της εταιρείας για μια ομαλή εμπειρία πλοήγησης.

Τέλος, έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις στο λογισμικό WebRender ούτως ώστε ο Firefox να τρέχει πολύ πιο ομαλά σε υπολογιστές χαμηλότερων δυνατοτήτων.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading