NASA: Αυτή είναι η πιο μακρινή φωτογραφία που έχει τραβηχτεί ποτέ μακριά από τη Γη

Το διαστημικό σκάφος New Horizons της NASA μας έδωσε πολύ υλικό από το ταξίδι του στον Πλούτωνα, αλλά τώρα είναι υπεύθυνο και για την πιο μακρινή φωτογραφία που έχει καταφέρει να τραβήξει ποτέ η Ανθρωπότητα στο Διάστημα. Συγκεκριμένα, το σύστημα LORRI (Long Range Reconnaissance Imager) έσπασε μετά από 27 χρόνια το ρεκόρ που κατείχε το Voyager 1 με την περίφημη φωτογραφία "Pale Blue Dot" στα 3.75 εκατ. μίλια μακριά από τη Γη.

Το New Horizons τράβηξε τις πρώτες φωτογραφίες από την ζώνη του Κάιπερ (Kuiper Belt στα όρια του Ηλιακού Συστήματος) των ουράνιων αντικειμένων 2012 HZ84 και 2012 HE85 σε απόσταση 3.79 μιλίων μακριά από τη Γη. Αναμένεται, πάντως, ότι θα λαμβάνουμε διαρκώς νέες πιο μακρινές φωτογραφίες όσο συνεχίζεται το ταξίδι του και παραμένει ενεργή η κάμερα του.

Αν αναρωτιέστε γιατί δεν είχαμε άλλες φωτογραφίες από το Voyager 1 τόσα χρόνια, να αναφέρουμε ότι οι επιστήμονες απενεργοποίησαν την κάμερα του, διότι ταξιδεύει ανάμεσα σε αστρικά συστήματα και δεν θα περνούσε ποτέ σχετικά κοντά από κάποιο ουράνιο αντικείμενο για να τραβήξει μια ικανοποιητική φωτογραφία. Έτσι, απενεργοποιήθηκε η κάμερα για εξοικονόμηση ενέργειας.

[via]

Loading