4ο Συνέδριο Τεχνολογίας της Ναυτεμπορικής: «Τεχνητή Νοημοσύνη vs Ανθρώπινη Σωφροσύνη»

Η θεματολογία του 4ου Συνεδρίου Τεχνολογίας Ναυτεμπορικής με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη vs Ανθρώπινη Σωφροσύνη», που διεξάγεται την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, ώρες 09.30-16.00 στο Royal Olympic Hotel, είναι αφιερωμένη στα πολλά πλεονεκτήματα και τις νέες προοπτικές που άρχισε ήδη να δημιουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη σχεδόν σε κάθε τομέα της καθημερινότητας με τον οποίο εμπλέκεται, σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό, αλλάζοντας ―συχνά εκ βάθρων― τους κανόνες του παιχνιδιού (https://events.naftemporiki.gr/tech2019/).

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι υπόλοιπες εκθετικές τεχνολογίες (Big Data, Internet of Things, Analytics, Μηχανική Μάθηση, Ρομποτική κ.ά.) οι οποίες συναποτελούν το νέο οικοσύστημα αξιών και δυνατοτήτων, και που ―όπως όλα δείχνουν― θα ορίζει με τις θεωρητικά άπειρες εφαρμογές του εφεξής όλο και περισσότερο τη ζωή μας στη δουλειά και στο σπίτι, δεν έχει χρεία μαρτυριών για τη δυναμική της παρουσία! Όπου κι αν αξιοποιήθηκε, προκάλεσε ραγδαίες αλλαγές, έδωσε πρωτότυπες λύσεις, άνοιξε καινούριους ορίζοντες και δρόμους, «γέννησε» νέα προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ παράλληλα διαμόρφωσε καταστάσεις που μόλις πριν από λίγα χρόνια ούτε θα μπορούσαμε να φανταστούμε στην υγεία, τη βιομηχανία, το εμπόριο, την οικονομία, τις μεταφορές, την εκπαίδευση, τον ελεύθερο χρόνο μας, την επικοινωνία, την ενημέρωση, την ψυχαγωγία. Μια νέα τάξη πραγμάτων προβάλλει ― η 4η Βιομηχανική Επανάσταση είναι πλέον γεγονός και το καλύτερο (πιθανώς και το μόνο…) που μένει να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να γίνουμε ενεργά μέλη της και όχι παρίες.

Θεματικές Ενότητες

1η Ενότητα – Τίποτα δεν είναι δεδομένο κι όλα είναι data!

Σε εποχές μεγάλων αλλαγών όπου τα πάντα είναι ρευστά και τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, ίσως ακούγεται ως σχήμα οξύμωρο η αξία που δίνεται από όλους στα δεδομένα! Κι όμως, έχουν δίκιο και η μεταφορική χρήση του χαρακτηρισμού των data ως ο «μαύρος χρυσός» του 21ου αιώνα είναι απολύτως ακριβής.

2η Ενότητα – Καλώς ορίσατε στο Internet of Everything

Οι κάθε είδους αισθητήρες αποτελούν σήμερα το βασικό μέσο καταγραφής μετρήσεων και τον τροφοδότη με δεδομένα των επόμενων βαθμίδων, έχουν αρχίσει να κατακλύζουν κατοικίες, γραφεία, βιομηχανίες και εργοστάσια, αλλά και δρόμους, πάρκα, λιμάνια, αεροδρόμια κ.λπ. και ανάλογη είναι και η πλημμυρίδα των δεδομένων που στέλνουν, σε σημείο να μην επαρκούν πλέον οι αρμόδιοι για την υποδοχή τους servers. Έτσι, η νέα γενιά αισθητήρων ενσωματώνει και Τεχνητή Νοημοσύνη ώστε να περιορίζεται η αποστολή μονάχα στα σημαντικά και τα απαραίτητα στοιχεία.

3η Ενότητα – Οι εφαρμογές του μέλλοντός μας

Οι εκθετικές τεχνολογίες παρουσιάζουν ιδιαίτερα δυναμική συμπεριφορά. Ο συνδυασμός πολλών εξ αυτών αθροιστικά στην ίδια δράση μπορεί να επιφέρει πραγματικά μεγάλες ανατροπές, κάτι που έχει ήδη αρχίσει να γίνεται σε μερικούς τομείς, προκαλώντας ―εκτός από τον αναμενόμενο ενθουσιασμό― προβλήματα και ανησυχίες.

4η Ενότητα – Quo vadis? Ποιο μέλλον «μας» ετοιμάζουμε;

Το μέλλον μας το αποφασίζουμε και το ορίζουμε μόνοι μας ― εμείς το δημιουργούμε, όπως λένε οι ειδήμονες. Κι αυτή η σχεδόν ομόφωνη άποψη βρίσκει, προφανώς, εφαρμογή και στη «συμβίωσή» μας με το οικοσύστημα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Πρόγραμμα: https://events.naftemporiki.gr/tech2019/Schedule

Ομιλητές: https://events.naftemporiki.gr/tech2019/Speakers

Χορηγοί: https://events.naftemporiki.gr/tech2019/Sponsors

Δήλωση Συμμετοχής: https://events.naftemporiki.gr/tech2019/ParticipationForm

Facebook link: https://www.facebook.com/TechNConferences/

Πληροφορίες: Μάρθα Κομποτού, τηλ.: 210-5198280, fax: 210-5146012, email: mkomp@naftemporiki.gr

Loading