Νέα καταστήματα COSMOTE: Μια high-tech εμπειρία

Μπορεί να ζούμε στην ψηφιακή εποχή και να έχουμε καλομάθει με τα online εργαλεία που παρέχουν οι εταιρείες για πιο άμεση εξυπηρέτηση, αλλά όλοι γνωρίζουμε πως μερικές φορές μια επίσκεψη από κοντά σε κάποιο κατάστημα είναι αναγκαία . 

Όταν έφτασε, λοιπόν, μια τέτοια στιγμή πρόσφατα και χρειάστηκε να επισκεφτούμε το κοντινότερο κατάστημα της COSMOTE,  διαπιστώσαμε κάποιες σημαντικές αλλαγές όχι μόνο σε επίπεδο εμφάνισης, αλλά και στον τομέα της εξυπηρέτησης, που κρίναμε ότι αξίζει να συζητηθούν. 

Smart Life Coaches & Business Experts ως ζωντανή απόδειξη ότι η ειδίκευση στην εξυπηρέτηση κάνει τη διαφορά.

Σε καταστήματα με εμβέλεια δραστηριοποίησης, όπως αυτή της COSMOTE, εξυπηρετείται καθημερινά ένα πλήθος από κατηγορίες πελατών. Επαγγελματίες που ψάχνουν λύσεις και υπηρεσίες με τεχνολογίες αιχμής, φοιτητές που θέλουν να βρουν τα πιο έξυπνα tools και πακέτα με ένα συγκεκριμένο budget, έως και άνθρωποι που η εξοικείωση τους με την τεχνολογία είναι περιορισμένη και χρειάζονται διπλάσια ενημέρωση και εξυπηρέτηση για να βρουν ακριβώς αυτό που τους ταιριάζει. 

Σε αυτό το περιβάλλον, η εξειδίκευση είναι το Α και το Ω και αυτό γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό, όταν βλέπεις ότι ο κάθε πελάτης πριν από σένα έχει εξυπηρετηθεί από ένα άτομο με γνώσεις απόλυτα προσαρμοσμένες στην κατηγορία που τους ενδιαφέρει και τους αφορά. 

Smart Life Coaches με όλες τις απαντήσεις σε θέματα τηλεπικοινωνιών και συνδεσιμότητας και Business Experts που αναλαμβάνουν την ενημέρωση ή εξυπηρέτηση συγκεκριμένα για τις ανάγκες κάθε επιχείρησης, έκαναν την επίσκεψη μας στο κατάστημα της COSMOTE πολύ πιο γρήγορη, δομημένη και αποδοτική απ’ όσο νομίζαμε.

Βιωματικές γωνίες και live demo για δοκιμή προϊόντων 

Η live δοκιμή προϊόντων εξακολουθεί να είναι ως επί το πλείστον το κατ’ εξοχήν πλεονέκτημα μιας αγοράς από φυσικό κατάστημα. Η COSMOTE έχοντας αντιληφθεί τη σημασία αυτής της επιλογής, έχει προχωρήσει στην αναδιαμόρφωση των καταστημάτων της σε χώρους που ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση με τα προϊόντα σε κάθε σημείο. 

Δεν ξέραμε που να κοιτάξουμε πρώτα, με βιωματικές γωνίες από τη μία (Smart Home, Fiber Gaming Zone, Fiber/5G stage, COSMOTE TV), live demo από την άλλη να μας προσκαλούν να δοκιμάσουμε συσκευές και υπηρεσίες που θα μπορούσαν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. 

Με την ευρύτερη ατμόσφαιρα του καταστήματος να εμπνέει απόλυτη ελευθερία κινήσεων όσον αφορά τη διάδραση και την τεχνολογική εξερεύνηση, είναι απορίας άξιο πως δεν μείναμε για να περάσουμε εκεί όλο το απόγευμα. 

Και για να μην παραλείψουμε το κομμάτι των φαινομενικά επιφανειακών αλλαγών, είναι σημαντικό να τονίσουμε πως κάποια πράγματα μπορεί να φαντάζουν σαν εμφανισιακές μόνο παρεμβάσεις, αλλά είναι πολλά παραπάνω. 

Απλά νέα διακόσμηση ή κάτι παραπάνω; 

Εντάξει, θα πείτε, όλα τα καταστήματα προσπαθούν να εκσυγχρονιστούν σιγά σιγά, αυτό δεν είναι κάτι νέο. 

Ισχύει πως οι ανακαινίσεις και η αναβάθμιση του interior design παρατηρείται αρκετά συχνα τελευταία σε κάθε τομέα επιχείρησης. Αυτό που δεν κάνουν όλοι όμως στα καταστήματά τους, είναι να βάλουν ως στόχο να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. 

Ρωτήσαμε και μάθαμε πως όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την ανακατασκευή των καταστημάτων COSMOTE είναι ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ ακούσαμε έως και όρους, όπως Green Walls και οικολογικά δάπεδα. 

Μπορεί να φαίνεται μικρή λεπτομέρεια από μια πρώτη σκοπιά, ωστόσο, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό εφαρμόζεται ήδη και θα εφαρμοστεί ολοκληρωτικά σύντομα σε όλα τα καταστηματα της COSMOTE πανελλαδικά, η διαφορά είναι μάλλον αρκετά πιο σημαντική στο τέλος της ημέρας. 

Άρα, θα ξαναπάμε; 

Σίγουρα θα ξαναπάμε και προτείνουμε να τα επισκεφθείτε κι εσείς την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε λύσεις σε θέματα τεχνολογίας, τηλεπικοινωνιών, αλλά και συσκευών για το σπίτι. Σημειώνεται πως την τελευταία διετία ανακαινίστηκαν συνολικά 30 καταστήματα COSMOTE σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τα δώδεκα το 2023 σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Κρήτη, Ημαθία, Αιτωλοακαρνανία και Πιερία. Και όπως μάθαμε, οι ανακαινίσεις αυτές συνεχίζονται και φέτος.

Loading