Netfilx: Ξαφνική μείωση των τιμών συνδρομής σε πολλές δευτερεύουσες αγορές

Επάνω που αδιαφορεί πλήρως για την κοινή γνώμη και θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο της για την καταπολέμηση του password sharing, η Netflix προχωρά εντελώς ξαφνικά σε μείωση της τιμής διάφορων πακέτων συνδρομής σε περισσότερες απο 100 χώρες και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις η νέα τιμή έχει πέσει σχεδόν στο μισό από την αρχική.

Προτού χαρείτε για την συγκεκριμένη εξέλιξη να διευκρινήσουμε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος δεν συμπεριλαμβάνονται στις χώρες που βλέπουν πλέον τις μειωμένες τιμές συνδρομής, καθώς η εταιρεία επέλεξε τις αγορές όπου η υπηρεσία είναι λιγότερο διαδεδομένη. Παρόλα αυτά, η μειωμένη τιμή θα έχει άμεση ισχύ ακόμα και σε όσους έχουν ήδη ενεργή συνδρομή.

Σύμφωνα με την Ampere Analysis, το νέο μέτρο της Netflix θα επηρεάσει άμεσα σχεδόν 10 εκατομμύρια λογαριασμούς σε χώρες όπως οι Αλβανία, Κροατία, Βουλγαρία, Ιράν, Λιβύξη, Μαλαισία, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη, Ινδονησία και Βοσνία, δηλαδή ποσοστό περίπου 4% επί του συνόλου των 230 εκατ. ενεργών συνδρομητών της πλατφόρμας.

Εκπρόσωπος της Netflix δικαιολόγησε την απόφαση λέγοντας ότι πλέον οι συνδρομητές έχουν πληθώρα νέων επιλογών στα χέρια τους και με αυτόν τον τρόπο μπορούν να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτές τις αγορές.

Από τη στιγμή που δεν πιάνει τα μέρη μας, αυτό που μας καίει περισσότερο είναι η εφαρμογή της νέας πολιτικής για την καταπολέμηση του password sharing

[via]

Loading