Συνεχίζονται οι αθόρυβες ανακοινώσεις νέων προϊόντων από την Apple, κάτι αναμενόμενο αφού θέλει να κρατήσει όλη τη διάρκεια της επερχόμενης εκδήλωσης της 26ης Μαρτίου για την παρουσίαση της δικής της υπηρεσίας streaming και του ανανεωμένου Apple News.

Προχτές είδαμε τα νέα iPad Air και iPad mini, ενώ σήμερα παίρνει σειρά η δεύτερη γενιά ασύρματων ακουστικών AirPods. Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει ορισμένες σημαντικές αναβαθμίσεις σε σύγκριση με την πρώτη έκδοση των ακουστικών. Η κυριότερη όλων είναι η ενσωμάτωση του νέου H1 Bluetooth chipset αντί του W1, με αποτέλεσμα η καθυστέρηση (latency) να μειώνεται δραματικά, η μετάβαση από συσκευή σε συσκευή να γίνεται 2 φορές πιο γρήγορα και η αυτονομία τους να αυξάνεται κατά 50%.

Επιπλέον, επιβεβαιώνονται οι φήμες για ενσωμάτωση της ψηφιακής βοηθού Siri σε λειτουργία always-on, επομένως, θα είναι στη διάθεση του χρήστη κάθε φορά που απλά λέει τη φράση “Hey, Siri” για να τον βοηθά σε πραγματοποίηση κλήσεων, αναπαραγωγή μουσικής, ρύθμιση της έντασης, υπαγόρευση οδηγιών πλοήγησης κλπ. όταν είναι συνδεδεμένα με το iPhone.

Μαζί με τα νέα AirPods θα κυκλοφορήσει και η προαιρετική θήκη ασύρματης φόρτισης που είναι συμβατή με οποιαδήποτε βάση πρωτοκόλλου Qi.

Η νέα γενιά AirPods κοστίζει $159 και η βάση Wireless Charging Case έξτρα $79, αλλά αν αγοραστούν μαζί η τιμή είναι στα $199. Η διάθεση τους ξεκινά από την επόμενη εβδομάδα.

Advertisements