Νέα μπαταρία ιόντων λιθίου φορτίζει στο 70% σε 2 λεπτά και έχει διάρκεια ζωής 20 χρόνια

battery

Τα τελευταία χρόνια διαβάζουμε συνεχώς για σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα των μπαταριών, ωστόσο, όσο είδατε εμπορική χρήση έστω κάποιων εξ αυτών, άλλο τόσο είδαμε κι εμείς.

Επαναφορτιζόμενη μπαταρία φορτίζει πλήρως μέσα σε 30 δευτερόλεπτα και πωλείται σχεδόν άμεσα [Video]

Η νέα είδηση μας έρχεται από το Nanyang Technology University, ερευνητές του οποίου κατάφεραν να δημιουργήσουν μπαταρία ιόντων-λιθίου (αυτές που χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε smartphones/tablets κλπ.) που θα αντέχει για 20 χρόνια (10.000 κύκλοι φόρτισης αντί 500 των σημερινών μπαταριών) και θα φορτίζει στο 70% μέσα σε μόλις 2 λεπτά.

Νέα μπαταρία για smartphones φορτίζει πλήρως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα! [Video]

Οι ερευνητές κατάφεραν αυτές τις επιδόσεις αντικαθιστώντας τον γραφίτη από την άνοδο της μπαταρίας με μία γέλη (gel) που περιλαμβάνει και νανοσωλήνες από διοξείδιο του τιτανίου. Εκτός από την αύξηση στην ταχύτητα φόρτισης και τη δραματική μείωση της φθοράς, το νέο υλικό παράγεται με πολύ χαμηλό κόστος και χρησιμοποιείται ήδη ευρέως ως προσθετικό τροφίμων.

Υπερπυκνωτές γραφενίου, η “μπαταρία” των gadgets του μέλλοντος (;) [Video]

Αν και θα θέλαμε εφαρμογή της τεχνολογίας στις μπαταρίες των φορητών συσκευών, η ομάδα έχει ως στόχο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την ταχύτατη φόρτιση τους, έτσι ώστε να έχει νόημα για τον αγοραστή. Υπόσχονται, επίσης, ότι θα είναι εμπορικά διαθέσιμη μέσα σε 2 χρόνια. Να τους πιστέψουμε;

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Featured, Science, Technology. Bookmark the permalink.