iPad mini, επιτέλους Retina οθόνη και επεξεργαστής Α7

iPad mini Retina

Η Apple παρουσίασε το iPad mini δεύτερης γενιάς με οθόνη Retina (2048×1536 – 326ppi) και επεξεργαστή A7 αρχιτεκτονικής 64-bit για τέσσερις φορές καλύτερες επιδόσεις και 8 φορές καλύτερα γραφικά.

Το iPad mini διαθέτει επίσης τον M7 motion coprocessor, ο οποίος πρωτοπαρουσιάστηκε με το iPhone 5S και έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μετράει δεδομένα από τα ενσωματωμένα επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο και πυξίδα:

Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται μια καινούργια κατηγορία εφαρμογών υγείας και ευεξίας καθώς ο Μ7 γνωρίζει ακριβώς πότε περπατάτε, τρέχετε ή οδηγείτε. Για παράδειγμα, οι xάρτες θα μπορούν να προσφέρουν αυτόματα οδηγίες πλοήγησης μέσω αυτοκινήτου ή με τα πόδια εάν παρκάρετε το αμάξι σας και συνεχίσετε με τα πόδια. Και αν η συσκευή σας δεν έχει κουνηθεί για αρκετή ώρα, όταν κοιμάστε για παράδειγμα, το Μ7 μειώνει την επικοινωνία με το δίκτυο για εξοικονόμηση μπαταρίας.

ipad_mini_retina

Στα νέα χαρακτηριστικά του iPad mini Retina βρίσκουμε επίσης κεραία διπλής μπάντας MIMO WiFi  802.11a/b/g/n – 2.4GHz & 5GHz για διπλάσιες ταχύτητες WiFi και Bluetooth 4.0. Οι διαστάσεις του Retina μοντέλου έχουν παραμείνει ίδιες σε ύψος (200mm), πάχος (134.7mm) εκτός από το πάχος το οποίο αυξήθηκε ελάχιστα στα 7.2mm (+0.3mm σε σχέση με το περσινό μοντέλο).

iPad mini Retina batteryΟι κάμερες του iPad mini Retina, τόσο η εμπρόσθια όσο και η οπίσθια, δεν δέχτηκαν καμία αναβάθμιση σε σχέση με το περσινό μοντέλο. Καμία αλλαγή δεν έχουμε και στους χρόνους διάρκειας χρήσης της μπαταρίας (10 ώρες), ένα πολύ θετικό στοιχείο αν αναλογιστούμε πως η νέα Retina οθόνη είναι σαφώς πιο ενεργοβόρα από τον προκάτοχο της.

To iPad mini με Retina οθόνη θα κυκλοφορήσει σε Space Gray και Silver White από $399 για την έκδοση των 16GB WiFi ενώ θα διατηρηθεί στην αγορά το τωρινό iPad mini στα $299 (έκδοση των 16GB WiFi).

Αναλυτικά, οι τιμές διάθεσης του iPad mini Retina στην Αμερική:

iPad mini Retina  WiFi

  • iPad mini Retina 16GB WiFi: $399
  • iPad mini Retina 32GB WiFi: $499
  • iPad mini Retina 64GB WiFi: $599
  • iPad mini Retina 128GB WiFi: $699

iPad min Retina  WiFi + Cellular

  • iPad mini Retina 16GB WiFi + Cellular: $529
  • iPad mini Retina 32GB WiFi + Cellular: $629
  • iPad mini Retina 64GB WiFi + Cellular: $729
  • iPad mini Retina 128GB WiFi + Cellular: $829

Η κυκλοφορία του iPad mini Retina αναμένεται στα τέλη Νοεμβρίου. Όπως πάντα, μόλις έχουμε νεότερα σχετικά με την τιμή διάθεσης αλλά και την ημερομηνία κυκλοφορίας του στην Ελλάδα, θα σας ενημερώσουμε με νέο δημοσίευμα!

[via iPhonehellas.gr]
Loading