Nintendo Switch: Έχει αποφέρει ήδη περίπου $60 δισ. στη Nintendo

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στην εξαιρετική πορεία του Nintendo Switch μέσα σε αυτήν την πρώτη πενταετία που είναι διαθέσιμο στην αγορά, αλλά καμιά φορά όταν βλέπεις συγκεντρωμένα τα νούμερα που έχει σημειώσει γίνεται πολύ πιο εύκολα αντιληπτή η επιτυχία του.

Η Nintendo είχε ανακοινώσει πριν από μερικές ημέρες πως η φορητή παιχνιδοκονσόλα ξεπέρασε το όριο των 103 εκατ. πωλήσεων και βάζει πλώρη για να γίνει το νούμερο ένα όλων των εποχών, αφήνοντας πίσω δηλαδή τα PS2 και Nintendo DS (όλη την οικογένεια) που κινήθηκαν κοντά στα 158 εκατομμύρια τεμάχια.

Μέχρι στιγμής, το Nintendo Switch έχει πουλήσει 34.67 εκατ. τεμάχια στις ΗΠΑ, 27.22 εκατ. στην Ευρώπη και 23.43 εκατ. στην Ιαπωνία (τα υπόλοιπα καταμερίζονται στις άλλες ηπείρους), με αποτέλεσμα η εταιρεία να έχει καταγράψει τζίρο $33.16 δισ. Αν προσθέσουμε σε αυτό το νούμερο και τα $26.63 δισ. τζίρου από τις πωλήσεις παιχνιδιών, το σύνολο αγγίζει τα $60 δισ.!

Στις 3 Μαρτίου 2022 θα συμπληρωθεί ο 5ος χρόνος κυκλοφορίας, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει όριο στην ανοδική πορεία της παιχνιδοκονσόλας και η Nintendo δεν σταματά να τονίζει πως ακόμα βρισκόμαστε στα μισά του κύκλου ζωής.

Loading