Νότια Κορέα: Ετοιμάζει νομοσχέδιο κατά των προμηθειών των Apple και Google

Η Νότια Κορέα πιθανότατα πρόκειται να απαγορεύσει στις τεχνολογικές εταιρείες Apple και Google να απαιτούν από τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν κατά αποκλειστικότητα τα συστήματα πληρωμών τους. Αυτό σημαίνει ότι η Google και η Apple δεν θα μπορούν πλέον να χρεώνουν με προμήθεια για τις εντός εφαρμογών αγορές.

Η νομοθετική και δικαστική επιτροπή της Νότιας Κορέας αναμένεται να εγκρίνει έναν «Anti-Google» νόμο, που θα αναγκάζει τις εταιρείες να επιτρέπουν τρόπους πληρωμής από third-party καταστήματα εφαρμογών, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν ανεξάρτητα συστήματα πληρωμής.

Εάν η προκείμενη τροπολογία εγκριθεί από την επιτροπή, η Εθνοσυνέλευση της Νότιας Κορέας θα διεξαγάγει την τελική ψηφοφορία την Τετάρτη. Σημειώνεται έντονη υποστήριξη για το νομοσχέδιο από αξιωματούχους στη Νότια Κορέα, αλλά και από τον ιδρυτή του Coalition for App Fairness και τον ανώτερο αντιπρόεδρο της Match Group.

Από πλευράς της η Apple υποστηρίζει ότι η νομοθεσία «θα θέσει σε κίνδυνο τους χρήστες που αγοράζουν προϊόντα από άλλες πηγές, θα υπονομεύσει την προστασία της ιδιωτικότητας τους και θα δυσκολέψει τη διαχείριση των αγορών τους».

Εάν εγκριθεί, η Apple πιστεύει ότι το νομοσχέδιο θα πλήξει σημαντικά την εμπιστοσύνη των χρηστών για τις αγορές τους στο App Store, γεγονός που θα οδηγήσει σε «λιγότερες ευκαιρίες για περισσότερους από 482.000 εγγεγραμμένους προγραμματιστές στην Κορέα που έχουν κερδίσει περισσότερα από 58,5 τρισεκατομμύρια KRW μέχρι σήμερα με την Apple».

Υπενθυμίζεται ότι η Apple εισπράττει από 15% έως 30% προμήθεια για αγορές εντός εφαρμογής που πραγματοποιούνται μέσω του App Store και οι προγραμματιστές είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το σύστημα αγορών που βρίσκεται εντός της εφαρμογής της εταιρείας.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading