Nvidia GeForce Now: Διαθέσιμη η υπηρεσία game streaming για συσκευές iOS

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες των προηγούμενων εβδομάδων, καθώς η Nvidia φέρνει από σήμερα τη δική της cloud game streaming υπηρεσία Nvidia GeForce Now σε συσκευές iOS (iPhone, iPad). Η εταιρεία τα κατάφερε παρακάμπτωντας τους περιορισμούς του App Store, διότι το GeForce Now τρέχει απευθείας μέσα από τον Safari browser τον συσκευών και χάριν σε αυτήν την τσαχπινιά θα γίνει ξανά εφικτό να παίζεις Fortnite από τις συσκευές της Apple.

Από σήμερα, λοιπόν, όσοι έχουν εγκατεστημένη την έκδοση iOS 14 σε iPhone ή iPad μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Nvidia GeForce Now επισκέπτοντας τη διεύθυνση play.geforcenow.com, ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι σε αυτήν την πρώτη φάση η υπηρεσία θα λειτουργεί σε έκδοση beta και ενδεχομένως να υπάρχουν ορισμένα μικροπροβλήματα. Η Nvidia αναφέρει ότι υποστηρίζονται διάφορα gamepads (προτείνει το Razer Kishi), όχι όμως πληκτρολόγια και mouse, ενώ τονίζει πως ο κατάλογος των υποστηριζόμενων παιχνιδιών θα διαφέρει λίγο σε σύγκριση με τις άλλες πλατφόρμες.

Ακόμη, η εταιρεία αποκάλυψε ότι συνεργάζεται με την Epic Games για να προσφέρει μια βελτιστοποιημένη έκδοση του Fortnite για συσκευές με οθόνες αφής, χωρίς να δώσει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για το λανσάρισμα της. Για την ώρα μπορείς, πάντως, να παίζεις παιχνίδια όπως το Assassin's Creed Valhalla και το Destiny 2: Beyond Light.

Τι είναι το Nvidia GeForce Now

Αποτελεί ουσιαστικά μια πλατφόρμα για να παίζεις παιχνίδια που έχεις ήδη αγορασμένα από τα Steam, Play, Epic Games Store, battle.net κλπ. σχεδόν σε οποιαδήποτε οθόνη και ανεξάρτητα από τις δυνατότητες του υπολογιστή σου, μιας και η επεξεργασία τους γίνεται στους servers της εταιρείας.

Υπάρχουν, βέβαια, ορισμένοι σημαντικοί περιορισμοί. Σε αυτές τις πρώτες ημέρες λειτουργίας δεν υποστηρίζονται όλοι οι τίτλοι, η προσφερόμενη ανάλυση φτάνει έως 1080p@60fps, στη δωρεάν χρήση μπορείς να παίζεις για μία ώρα σε κάθε session με αναμονή, ενώ στη συνδρομή των €5.49/μήνα σου δίνεται περιθώριο 6 ωρών για κάθε session και θεωρητικά μικρότερη αναμονή.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[Nvidia]

Loading