Nvidia Max-Q: Η νέα αρχιτεκτονική καρτών γραφικών προσφέρει πανίσχυρες επιδόσεις για υπέρλεπτα gaming laptops [Video]

Τα περισσότερα gaming laptops που μας έρχονται στο νου δεν θα λέγαμε ότι διεκδικούν δάφνες λεπτότητας και κομψότητας, κάτι απόλυτα λογικό αν λάβει κανείς υπόψιν του τον όγκο των ισχυρών καρτών γραφικών και των ανεμιστήρων. Αυτό υπόσχεται ότι θα διορθώσει η Nvidia, η οποία ανακοίνωσε στην Computex 2017 την περασμένη εβδομάδα την νέα αρχιτεκτονική σχεδιασμού των καρτών γραφικών Nvidia Max-Q.

Πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση στον σχεδιασμό που επιτρέπει τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης της νέας γενιάς καρτών Geforce GTX 10-Series στο μισό με ελάχιστη επίδραση στην απόδοση τους, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ultraportable laptops. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα gaming laptops που θα διαθέτουν τις νέες Max-Q κάρτες γραφικών θα προσφέρουν τουλάχιστον το 90% της απόδοσης.

Για να γίνει, όμως, πραγματικότητα ένα υπέρλεπτο gaming laptop θα πρέπει η κατασκευάστρια εταιρεία να συνεργαστεί στενά με την Nvidia. Ήδη η Asus έχει κάνει την αρχή με το Zephyrus, το οποίο διαθέτει τη νέα GTX 1080 GPU και οθόνη 120Hz G-Sync σε μια κατασκευή με πάχος μόλις 17.9mm και βάρος λιγότερο από 2kg.

Όπως αποκάλυψε η Nvidia, πέρυσι πωλήθηκαν περισσότερα από 10 εκατ. gaming laptops και σήμερα εκφράζει την πεποίθηση ότι με τον σχεδιασμό Max-Q ο αριθμός θα εκτοξευθεί.

[Nvidia]

Loading