Nvidia Tegra X1: Το νέο mobile SoC με ισχύ συγκρίσιμη των Xbox One και PS4, για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος! [Videos]

nvidia_tegra_x1

Πέρυσι μας είχε εντυπωσιάσει με το Tegra K1 SoC και φέτος η Nvidia ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχυ με το Tegra X1, το πιο ισχυρό mobile SoC που έχουμε δει μέχρι σήμερα με επεξεργαστική ισχύ μεγαλύτερη του 1 teraflops, δηλαδή συγκρίσιμη με αυτήν των Xbox One και PlayStation 4!

Η παρουσίαση έγινε σήμερα τα ξημερώματα στο πλαίσιο της CES 2015 και η Nvidia τόνισε ότι η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο για smartphones, tablets και gaming handhelds. Ο μεγάλος στόχος της είναι η αγορά των αυτοκινήτων, τα οποία θεωρεί ότι σύντομα θα είναι οι πιο προηγμένοι υπολογιστές στον κόσμο.

Με αυτό το σκεπτικό, ο CEO της Nvidia, Jen-Hsun Huang, παρουσίασε τη νέα πλατφόρμα The Drive CX για αυτοκίνητα που θα βασίζεται στο Tegra X1 SoC και θα υποστηρίζει συστήματα Android, QNX και Linux. Οι ενδιαφερόμενοι προγραμματιστές θα έχουν πρόσβαση στο Nvidia Drive Studio για να δημιουργήσουν το ταμπλό του μέλλοντος και μάλιστα οι παρευρισκόμενοι στο Las Vegas είχαν την ευκαιρία να δουν ζωντανά έναν 3D interactive πίνακα οργάνων και σύστημα πλόηγησης.

Μακροπρόθεσμα, η Nvidia σχεδιάζει τη δημιουργία αυτο-οδηγούμενων αυτοκινήτων που θα έχουν επίγνωση για το τι συμβαίνει γύρω τους βασισμένα σε αισθητήρες και κάμερες υψηλής ευκρίνειας. Αυτή η επίγνωση μπορεί να έρθει με την ταχύτατη ανάλυση των δεδομένων που λαμβάνουν οι κάμερες και οι αισθητήρες, χάριν σε δύο Tegra X1 SoC που μπορούν να επεξεργαστούν 1.3 δισεκατομμύρια pixels ανά δευτερόλεπτο!

Πολύ εντυπωσιακά και φιλόδοξα τα σχέδια της Nvidia, μένει να δούμε τι απ' όλα αυτά θα γίνει πραγματικότητα και πόσο γρήγορα. Αν έχετε χρόνο, αξίζει να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της εταιρείας στα παρακάτω videos.

Nvidia Tegra X1

  • 256-core Maxwell GPU
  • 8 CPU cores (4x ARM Cortex A57 + 4x ARM Cortex A53) 20nm
  • 4K video / 60fps (H.265, H.264, VP9)
  • 1.3 gigapixel camera throughput
  • Υποστήριξη των Unreal Engine 4, DirectX 12, OpenGL 4.5, CUDA, OpenGL ES 3.1 και Android Extension Pack
  • Ενεργειακές απαιτήσεις < 10 watts

[Nvidia]

Loading