Ο Bill Gates αποχωρεί οριστικά από το ΔΣ της Microsoft!

Μπορεί να μην είχε ιδιαίτερη συμμετοχή στα τεκταινόμενα της Microsoft τα τελευταία χρόνια, παρόλα αυτά, ο Bill Gates εξακολουθούσε να κατέχει θέση στο ΔΣ της εταιρείας από το 2014 μέχρι και σήμερα. Ο εμβληματικός ηγέτης της Microsoft ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες ότι αποχωρεί οριστικά από την εταιρεία του με σκοπό να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά με φιλανθρωπίες!

Ο Bill Gates ίδρυσε τη Microsoft παρέα με τον εκλιπόντα Paul Allen το 1975 και διατήρησε τον ρόλο του CEO μέχρι το 2000 για να αναλάβει τα καθήκοντα του ο Steve Ballmer. Ο ίδιος παρέμεινε τότε στη Microsoft στον ρόλο του Chief Software Architect, μια θέση που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για αυτόν, και συνέχισε να εργάζεται σε καθημερινή βάση μέχρι και το 2008. Εκείνη τη χρονιά ανέλαβε χρέη προέδρου στο ΔΣ και από το 2014 ήταν απλό μέλος.

Τώρα, στα 64 του, ο Bill Gates αποφάσισε να αφιερώσει τον χρόνο και τους πόρους του αποκλειστικά σε φιλανθρωπίες που αφορούν την παγκόσμια Υγεία, την ανάπτυξη, την εκπαίδευση και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Φυσικά, οι φιλανθρωπίες δεν είναι κάτι καινούργιο για τον Gates και τη σύζυγο του Melinda, μιας και το ίδρυμα τους έχει χρηματοδοτήσει με αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια πολλές αξιέπαινες προσπάθειες και φιλόδοξα projects.

[PR]

Loading