Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Wind Ελλάς από την United Group

Η United Group, ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της Wind Ελλάς.

Η United Group θα ενοποιήσει τις Wind Ελλάς και Nova για τη δημιουργία ενός ολιστικού παρόχου με ισχυρή πελατειακή βάση στην ελληνική αγορά, καθιστώντας τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο της αγοράς σε υπηρεσίες σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης.

Υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της Ελλάδας για την εταιρία, η United Group θα πραγματοποιήσει στη χώρα επενδύσεις που ξεπερνούν τα €1,3 δισ. μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, εστιάζοντας σε τομείς προτεραιότητας, όπως η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, η ανάπτυξη του 5G και η συνδρομητική τηλεόραση.

Η United Group, που έχει έδρα στην Ολλανδία και διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην περιοχή, έχει ήδη επενδύσει €1,4 δισ. στην ελληνική αγορά, πραγματοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Συμφωνία ορόσημο

«Η εξαγορά της Wind Ελλάς είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την United Group και την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών. Μe την κίνηση μας αυτή επιβεβαιώνουμε ξανά τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στους Έλληνες καταναλωτές μία πλήρη γκάμα με τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες του κλάδου μας» δήλωσε η Victoriya Boklag, Διευθύνουσα Σύμβουλος της United Group.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ανάπτυξη των οπτικών ινών είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα. Μέσα από τις επενδύσεις που θα υλοποιήσουμε και την εκτεταμένη εμπειρία μας από οχτώ διεθνείς αγορές, είμαστε έτοιμοι να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο και στους δύο αυτούς τομείς, φέρνοντας εξαιρετικά προϊόντα και κορυφαία εξυπηρέτηση στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Ελλάδας» πρόσθεσε η κ. Boklag.

Αλλαγή ηγεσίας στην Wind Ελλάς

Η United Group ανακοίνωσε την αποχώρηση του Νάσου Ζαρκαλή από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Wind Ελλάς, με άμεση ισχύ. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της United Group ευχαρίστησε τον κ. Ζαρκαλή για το έργο του στην ηγεσία της εταιρίας για περισσότερο από μία δεκαετία, κατά την οποία πρωτοστάτησε στον μετασχηματισμό της Wind Ελλάς σε μία δυναμική επιχείρηση που παρέχει υψηλού επιπέδου εμπειρία στους πελάτες της. Ο κ. Ζαρκαλής θα παραμείνει ως Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβούλιου για τρεις μήνες, συνδράμοντας κατά τη μεταβατική περίοδο.

Ο Χάρης Κυριακόπουλος, Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της Wind Ελλάς, θα διαδεχθεί τον κ. Ζαρκαλή στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Θα είναι υπεύθυνος για τη διασφάλιση της αδιάκοπης συνέχειας των εμπορικών και λειτουργικών επιδόσεων της Wind Ελλάς, ενώ θα συμβάλει στον σχεδιασμό της επερχόμενης ενοποίησης με τη Nova.

Η United Group πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη των λεπτομερών σχεδίων ενοποίησης είναι τώρα προτεραιότητα για τη διοίκηση του group και τις διοικητικές ομάδες των εταιριών στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η United Group εισήλθε στην ελληνική αγορά το 2020 με την εξαγορά της Nova, της εταιρίας που έφερε τη συνδρομητική τηλεόραση και το internet στην Ελλάδα. Έκτοτε, έχει κάνει σημαντικά βήματα για την ενίσχυση της θέσης της στην εγχώρια αγορά, όπως το πλήρες rebranding της Nova και το λανσάρισμα της ΕΟΝ TV, της πιο δημοφιλούς τηλεοπτικής πλατφόρμας στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Με την πιο πρόσφατη επιχειρηματική της κίνηση, την εξαγορά της Wind Ελλάς, η United Group αποκτά 3,4 εκατομμύρια RGUs (Revenue Generating Units*) επιπλέον, ανεβάζοντας συνολικά τα RGUs του Group σε 15,2 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανόμενων 4,7 εκατομμυρίων RGUs στην Ελλάδα.

*To revenue generating unit (RGU) είναι οι μοναδικές συνδρομές υπηρεσιών που παράγουν επαναλαμβανόμενα έσοδα για μία επιχείρηση

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading