Olympus OM-D E-M5 Mark II Limited Editon: Από τιτάνιο σε μόλις 7.000 κομμάτια

OM-D_E-M5_Mark_II_Limited_Edition_Cardcase_Ownerscard_strap__ProductAdd_001_900x500

[Δ.Τ.]

Το 1994 είναι το χρονικό σημείο όπου η Olympus OM-3Ti έκανε την εμφάνισή της και συντάραξε τον κόσμο της high-end μηχανής. Τώρα οι συλλέκτες μπορούν και πάλι να αποκτήσουν το σύγχρονο φόρο τιμής σε αυτό το κλασσικό SLR έμβλημα καλυμμένο από τιτάνιο: Μία Limited Edition έκδοση της πιο πρόσφατης υπερσύγχρονης OM-D και βραβευμένης με το βραβείο TIPA, της Olympus OM-D E-M5 Mark II*.

Η πανέμορφη E-M5 Mark II θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμη σε ένα retro σώμα από τιτάνιο, που παραπέμπει στη χρυσή εποχή της σειράς OM, μία περίοδο που έβαλε τις βάσεις για την εποχή των Micro Four Thirds Cameras που διανύουμε σήμερα. Πέρα από το σώμα από τιτάνιο, η συλλεκτική έκδοση περιέχει ειδικό δερμάτινο λουράκι, κάρτα ιδιοκτησίας με χαραγμένη φράση από το θρυλικό σχεδιαστή των OM Yoshihisa Maitani, και μία premium δερμάτινη θήκη, καθώς και το νούμερο από το 1 μέχρι το 7000 μια και μόλις 7000 τέτοιες μηχανές θα κατασκευαστούν παγκοσμίως.

Η OM-D E-M5 Mark II Limited Edtion θα είναι διαθέσιμη από τον Ιούνιο του 2015 σαν σκέτο σώμα, ή σε kit με τον zoom φακό γενικής χρήσης M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm 1:4.0-5.6 II. Το σώμα θα κοστίζει 1249€. Το kit με το φακό θα κοστίζει 1649€.

Ένα έμβλημα αξίζει να έχει άλλο ένα σαν ταίρι

Αν και πέρασαν πλέον 20 χρόνια από το λανσάρισμα της OM-3Ti, η OM-D E-M5 Marki II Limited Edition έχει πολλά κοινά με τον ένδοξο πρόγονό της και όχι μόνο στην εμφάνιση. Και οι δύο προσφέρουν εντυπωσιακές επιδώσεις σε σχετικά μικρές διαστάσεις, μία πιο φορητή λύση σε αντίθεση με τις ογκώδεις SLR. Οι δεκαετίες του 80 και του 90 εδραίωσαν τη φήμη της σειράς OM με συστήματα που ήταν ελαφριά, συμπαγή και φορητά, καθώς και με τεχνολογικές καινοτομίες όπως η απορρόφηση του αέρα για εξουδετέρωση της κίνησης του κατόπτρου, ή ο μηχανισμός μέτρησης πολλαπλών σημείων, που τον αγάπησαν οι επαγγελματίες και κάτοχοι των OM-4. H E-M5 Mark II συνεχίζει την παράδοση των μικρών διαστάσεων και ισχυρής κατασκευής αλλά προσθέτει το πιο ισχυρό σύστημα σταθεροποίησης 5-αξόνων στον κόσμο** το 5-axis Image Stabilization System. Αυτό, σύμφωνα με την κριτική επιτροπή που απέδωσε το βραβείο TIPA, κάνει τη μηχανή ιδανική για γρήγορες, αυθόρμητες φωτογραφίες εν κινήσει, ("μία ριζοσπαστική τεχνολογία που επιτρέπει φωτογραφία κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.").

Ένας Τιτάνας από Τιτάνιο

Η αρχή έγινε με την κυκλοφορία της OM-1 το 1973. Από τότε η καινοτόμα σειρά του Yoshihisa Maitani πάντρεψε το design με τις επαγγελματικές λειτουργίες, γεννώντας την OM-3Ti, την επιτομή της φιλοσοφίας αυτής. Οι πλάκες τιτανίου δεν ήταν μόνο πιο ελαφριές από το αλουμίνιο, ήταν και πιο ανθεκτικές στη φθορά και τις θερμοκρασίες, και έξι φορές πιο γερές. Αισθητικά έκαναν την OM-3Ti να ξεχωρίζει από οτιδήποτε είχε κυκλοφορήσει μέχρι τότε. Αυτό το εντυπωσιακό design θα ξαναζήσει τώρα με την OM-D E-M5 Mark II Limited Edition που απονέμει φόρο τιμής στη μοναδική αυτή δημιουργία όχι μόνο με την εντυπωσιακή όψη του τιτανίου, αλλά και με μία σειρά άλλες στιλιστικές επιλογές που είναι χαρακτηριστικές της σειράς ΟΜ. Και πάνω στην οικεία βάση του επικλινούς πλαισίου και του χαμηλού κέντρου βάρους, προστίθενται το εξαιρετικό φινίρισμα τιτανίου, οι ραβδωτοί μοχλοί και το κουμπί απελευθέρωσης κλείστρου, και φυσικά η απίστευτη ακρίβεια και απόδοση της Mark II.

Ιστορία από τον 20ο αιώνα αλλά ποιότητα από τον 21ο

Το σχέδιο της OM-D E-M5 Mark II Limited Edition μπορεί να παραπέμπει σε προηγούμενες δεκαετίες αλλά σε όλα τα άλλα στοιχεία της η μηχανή είναι η τελευταία λέξη της οπτικής τεχνολογίας, και αυτό επικυρώθηκε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο με το βραβείο της TIPA. Η κριτική επιτροπή επεσήμανε το σύστημα σταθεροποίησης 5 αξόνων που επιτρέπει εξαιρετικές φωτογραφίες και βίντεο εν κινήσει και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και φωτισμό. Στην αναφορά τους όμως έγραψαν και τα εξής: "Τοποθετημένος μέσα σε ένα σώμα μαγνησίου που είναι αδιάβροχο και απρόσβλητο σε σκόνη και ψύχος, ο 4/3 Live MOS αισθητήρας των 16.1 Megapixel και ο επεξεργαστής TruePic VII δίνουν στην OD-M E-M5 Mark II τεράστιες δυνατότητες δημιουργικής φωτογραφίας και ένα ISO μέχρι και 25,600. H Μηχανή διαθέτει ένα ηλεκτρονικό σκόπευτρο με 2.36 εκατομμύρια κουκίδες και ένα περιστρεφόμενο touch LCD Monitor 3 ιντσών με 1,037k κουκίδες. Ο εξαιρετικά γρήγορος αισθητήρας υψηλής ταχύτητας AF προσφέρει ανίχνευση αντίθεσης σε 81 σημεία για τέλεια απόδωση και ανίχνευση AF σε χαμηλό φωτισμό προσφέροντας full resolution σε ρυθμό 10 frames ανά δευτερόλεπτο.

Η μηχανή αυτή έχει επίσης μια εντυπωσιακή λειτουργία 'High-Res Shot' που προσφέρει ανάλυση αντίστοιχη ενός αισθητήρα 40 Megapixel συνδυάζοντας 8 διαφορετικές λήψεις σε ένα JPEG εκμεταλλευόμενη τις κινήσεις του αισθητήρα." Φυσικά η προσθήκη αυτή στην οικογένεια της Olympus θα ξεχωρίσει για το φινίρισμα από τιτάνιο, τα πολυτελή δερμάτινα αξεσουάρ, και την αίσθηση της δυνατής κληρονομιάς που φέρει. Αλλά παραμένει το απόλυτο εργαλείο για τον αυθόρμητο δημιουργικό φωτογράφο και βιντεοσκόπο. Μικρή και ελαφριά σε σχέση με τις SLR, έχει τη δυνατότητα να καταγράφει τέλειο, σταθερό βίντεο, από το χέρι, χωρίς άλλα εργαλεία και αξεσουάρ, χωρίς θολούρα και θόρυβο, σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού. Ο Yoshihisa Maitani σίγουρα θα ενέκρινε τον εξαίρετο αυτό φόρο τιμής στο δημιούργημά του.

Προσφορά για την Εγγύηση

Η OM-D E-M5 Mark II Limited Edition έρχεται με μία δωρεάν επέκταση έξη μηνών στην εγγύηση*** όταν τη δηλώνετε στην online πλατφόρμα MyOlympus.

Για μια πλήρη λίστα των χαρακτηριστικών και λειτουργιών της OM-D E-M5 Mark II Limited Edition και του M.ZUIkO DIGITAL ED 14-150mm 1:4-5.6 II επισκεφτείτε το site της OM-D.

* TIPA 2015: ‘Best Compact System Camera Expert’

** Από το Μάιο 2015. Ανάμεσα σε όλες τις μηχανές με εναλλασσόμενους φακούς - συμπεριλαμβανομένων των SLR - στην αγορά, και χρησιμοποιώντας τις in-house συνθήκες δοκιμής της Olympus, και σύμφωνα με τα στάνταρ της CIPA για τους ελέγχους.

*** Έξι μήνες επιπλέον από την κανονική περίοδο εγγύησης ανάλογα τη χώρα αγοράς.

Τα χαρακτηριστικά το προϊόντος μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Επισκευτείτε το site της Olympus στο http://www.olympus-europa.gr για τις τελευταίες πληροφορίες.

Loading