OnePlus 8T Review: Απίστευτη οθόνη, υψηλές επιδόσεις και ταχύτατη φόρτιση

Πιστή στην παράδοση που τη θέλει να κυκλοφορεί μια νέα ναυαρχίδα κάθε 6 μήνες, η OnePlus προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του OnePlus 8T, το οποίο είναι διαθέσιμο από σήμερα και στη χώρα μας σε τιμή €679 με δύο χρόνια εγγύηση και service.

Αυτή τη φορά η εταιρεία αποφάσισε να παρουσιάσει ένα μόνο μοντέλο, δεν έχουμε δηλαδή έκδοση Pro, πιθανότατα λόγω της γενικότερης στροφής της σε μια διαφορετική προσέγγιση της αγοράς με περισσότερες συσκευές για κάθε τσέπη, μιας και μόλις χτες ανακοίνωσε επίσημα τα νέα OnePlus Nord N10 5G και OnePlus Nord N100 που θα κυκλοφορήσουν επίσης στη χώρα μας σε λίγες ημέρες, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το OnePlus Nord που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι.

oneplus-8t-reviewers-box-2.jpg

Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε για μερικές ημέρες το OnePlus 8T, το οποίο έφτασε στα γραφεία μας σε μια εντυπωσιακή συσκευασία για τους reviewers, και το πρώτο σχόλιο που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι η OnePlus μοιάζει να επιστρέφει οριστικά στο αρχικό πλάνο της σε ό,τι αφορά τις ναυαρχίδες της. Εξαιρετικές επιδόσεις, πιο απλή κατασκευή και πιο προσιτή τιμή για τον μέσο χρήστη που δεν θέλει να ανέβει στην κλίμακα των €1000.

Είναι προφανές, πάντως, ότι το OnePlus 8T δεν απευθύνεται σε όσους επέλεξαν κάποιο εκ των OnePlus 8 ή OnePlus 8 Pro την περασμένη Άνοιξη, αλλά στοχεύει σε νέο αγοραστικό κοινό και έχει να προσφέρει κάποιες μικρές αναβαθμίσεις (π.χ. στο ρυθμό ανανέωσης εικόνας, την κάμερα και τη μπαταρία). Κρατήστε, επίσης, ότι το OnePlus 8T είναι το πρώτο που κυκλοφορεί απευθείας με τη νέα έκδοση του OxygenOS 11 βασισμένη στο λειτουργικό σύστημα Android 11.

oneplus-8t-reviewers-box-4.jpg

Πακέτο

Στο πακέτο του OnePlus 8T συμπεριλαμβάνεται η συσκευή σε απόχρωση Aquamarine Green ή Lunar Silver, μια διάφανη θήκη με το motto Never Settle, φορτιστής 65W Warp Charger και το κλασικό πολύ ανθεκτικό κόκκινο καλώδιο USB-C-to-C.

Σχεδιασμός - Κατασκευή

Από πλευράς design το OnePlus 8T δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα από την πλειοψηφία των smartphones της εποχής μας, παρόλα αυτά, έρχεται με flat οθόνη και ενδεχομένως αυτό να είναι καλό για όσους ταλαιπωρούνται με τα τυχαία αγγίγματα στα κυρτά panels, ενώ σίγουρα βοηθά στο καλύτερο κράτημα της συσκευής.

Κατά τ’ άλλα, η κατασκευή περιλαμβάνει μεταλλικό περίγραμμα και γυαλί εμπρός και πίσω, γυαλιστερή πλάτη (δαχτυλιές στο full) και συνολικά μοιάζει πιο “φτηνή” από τα smartphones της premium κατηγορίας. Αυτή η αίσθηση μας δημιουργήθηκε επειδή έχουμε στα χέρια μας την Aquamarine Green έκδοση, επομένως, δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη για τη Lunar Silver που στο πίσω μέρος είναι “frosted” και ίσως φαίνεται πιο πολυτελής. Οι καμπύλη στις γωνίες στην πλάτη, πάντως, το καθιστούν αρκετά γλυστερό όταν το ακουμπάς επάνω σε μια επιφάνεια.

oneplus-8t-techgear-review-1.jpg

Στην πρόσοψη έχει τοποθετηθεί Fluid AMOLED panel 6.55’’ με μικρή οπή επάνω αριστερά για τη φιλοξενία της εμπρόσθιας κάμερας και ένα εξαιρετικά λεπτό “κόψιμο” για το στερεοφωνικό ηχείο - ακουστικό, ενώ συνολικά τα bezels είναι πολύ πολύ λεπτά προς όλες τις πλευρές για μια edge-to-edge εμπειρία χρήσης.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει το ορθογώνιο camera module που φιλοξενεί τους 4 αισθητήρες της κάμερας και dual LED flash. Δεν έχει το μέγεθος άλλων παρόμοιων λύσεων, αλλά εξέχει λίγο από το υπόλοιπο σώμα και το αντιλαμβάνεσαι όταν το ακουμπάς κάπου, χωρίς να είναι ενοχλητικό.

oneplus-8t-techgear-review-9.jpg

Στην αριστερή πλευρά υπάρχουν τα volume buttons, στη δεξιά το power key και το παραδοσιακό Alert Slider της OnePlus (για γρήγορη μετάβαση σε normal, silent και vibration mode), στο επάνω μέρος μόνο το μικρόφωνο και στο κάτω η υποδοχή για κάρτες SIM, η υποδοχή USB Type-C και ακόμη ένα στερεοφωνικό ηχείο.

Παρά το μεγάλο μέγεθος της οθόνης, το OnePlus 8T είναι πολύ άνετο στη χρήση, σχετικά ελαφρύ σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του, αρκετά εύθραυστο (επιβάλλεται η χρήση θήκης) και σημειώστε ότι δεν υπάρχει επίσημη πιστοποίηση για προστασία από το νερό, επομένως, χρειάζεται αρκετή προσοχή.

oneplus-8t-techgear-review-2.jpg

Οθόνη

Την ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά και μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα που θα χρησιμοποιήσεις το OnePlus 8T. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, έχει τοποθετηθεί flat Fluid AMOLED panel 6.55’’ ανάλυσης FHD+ με επικάλυψη Gorilla Glass 5 και τα περιθώρια είναι ελάχιστα προς όλες τις πλευρές. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της, βέβαια, δεν είναι άλλο από τον ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz που απογειώνει την εμπειρία χρήσης, ενώ οι gamers θα επωφεληθούν από την ταχύτητα αναγνώρισης των αγγιγμάτων στα 240Hz για άμεση απόκριση κατά τη διάρκεια του gaming. Συγκριτικά να αναφέρουμε ότι το OnePlus 8 προσφέρει 90Hz και 180Hz αντίστοιχα.

Σχετικά με την απόδοση των χρωμάτων, τη φωτεινότητα και την αντίθεση, ισχύουν όσα γνωρίζουμε από τα AMOLED panels που χρησιμοποιούν δεκάδες smartphones στην εποχή μας. Ζωντανά χρώματα, εξαιρετική ευκρίνεια ακόμη και στο έντονο φως της ημέρας, κατάμαυρα…μαύρα (πολύ σημαντικό για το dark mode), αλλά και υποστήριξη περιεχομένου HDR10+ για να παρακολουθείς στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα.

oneplus-8t-techgear-review-12.jpg

Σχετικά, τώρα, με το ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz, το OnePlus 8T δεν προσφέρει επιλογή για δυναμική μετάβαση από τον υψηλό ρυθμό στα 60Hz. Μπορείς να επιλέξεις είτε 60Hz, είτε 120Hz από τις ρυθμίσεις, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις η συσκευή ρίχνει αυτόματα το ρυθμό στα 60Hz για εξοικονόμηση ενέργειας. Η εμπειρία θέασης είναι φανταστική και ειδικά στην αρχή δεν θα χορταίνετε να κάνετε swipes αριστερά και δεξιά για να βλέπετε αυτή τη “βουτυρένια” μετάβαση από τη μία οθόνη στην άλλη. Δική μας γνώμη είναι ότι εφόσον έχεις επιλέξει μια συσκευή με τόσο υψηλό ρυθμό ανανέωσης, είναι κρίμα να τη γυρίζεις στα 60Hz. Στο gaming πρέπει να σημειώσουμε ότι η OnePlus προσφέρει εμπειρία στα 90Hz μόνο στα Fortnite και PUBG Mobile και σίγουρα θα θέλαμε περισσότερους συμβατούς τίτλους.

Σε αυτήν την ενότητα να αναφέρουμε ότι η OnePlus έχει προσθέσει τη λειτουργία Always-On Display και μάλιστα με πολλές επιλογές διαμόρφωσης με βάση τα γούστα του χρήστη. Η ενεργοποίηση του AOD έχει ένα μικρό κόστος για τη μπαταρία, αλλά αξίζει τη θυσία. Κλείνοντας, κάτω από την οθόνη έχει τοποθετηθεί οπτικός αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που λειτουργεί ταχύτατα και αξιόπιστα.

oneplus-8t-techgear-review-17.jpg

Hardware - Απόδοση

Καμία έκπτωση από πλευράς hardware στο OnePlus 8T, αν και η εταιρεία αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το λίγο πιο πρόσφατο Snapdragon 865+ SoC που προσφέρει ένα περίπου 10% καλύτερη απόδοση από το Snapdragon 865. Η διαφορά μεταξύ των δύο επεξεργαστών είναι ελάχιστη και δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με την επιλογή της OnePlus. Με 8GB μνήμη RAM LPDDR4x και αποθηκευτικό χώρο 128GB UFS 3.1 ο χρήστης απολαμβάνει υψηλές ταχύτητες και σε συνδυασμό με τις βελτιστοποιήσεις που έχουν γίνει στο λειτουργικό σύστημα OxygenOS 11, το OnePlus 8T πηγαίνει σφαίρα όσο και αν το ζορίσεις με multitasking και απαιτητικά games.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η OnePlus είναι ο μόνος κατασκευαστής Android smartphones που πλησιάζει τις μαγικές επιδόσεις των iPhone, έχοντας καταφέρει να προσαρμόσει το OxygenOS κατά τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες του hardware χωρίς να επιβαρύνει τη μπαταρία του. Όλα λειτουργούν αρμονικά, ταχύτατα και με αυτήν την αίσθηση τρομερά ομαλής μετάβασης χάριν στην εκπληκτική οθόνη του.

oneplus-8t-techgear-review-11.jpg

Σε καμία περίπτωση δεν παρατηρήσαμε σοβαρή άνοδο της θερμοκρασίας και πιθανότατα σε αυτό βοηθά το νέο σύστημα ψύξης με ένα μεγαλύτερο θάλαμο κενού από γραφίτη και την στρατηγική τοποθέτηση αγώγιμου πυριτίου σε διάφορα μέρη της συσκευής που διοχετεύουν τη θερμότητα ομοιόμορφα.

Για να πούμε μια κουβέντα και τα δύο ηχεία stereo, γνωρίζοντας ότι το επάνω ηχείο είναι μικρότερο σε μέγεθος, τα πιο ευαίσθητα αυτιά ίσως παρατηρήσουν μια μικρή διαφορά στην ένταση τους. Συνολικά, όμως, ο ήχος είναι πολύ καθαρός σε υψηλές εντάσεις με αρκετά βαθιά μπάσα για τα δεδομένα ενός smartphone.

oneplus-8t-techgear-review-15.jpg

Αυτονομία - Φόρτιση

Από τα ισχυρότερα χαρτιά του OnePlus 8T είναι οι επιδόσεις του σε θέμα αυτονομίας και φόρτισης. Η μπαταρία χωρητικότητας 4500mAh σου βγάζει άνετα μια ημέρα βαριάς χρήσης με μόνιμα γυρισμένη την οθόνη στα 120Hz, αλλά το καλύτερο είναι ότι συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο ο φορτιστής 65W Warp Charger που σου γεμίζει πλήρως τη μπαταρία μέσα σε περίπου 40 λεπτά και μπορεί, μάλιστα, να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση άλλων ηλεκτρονικών συσκευών (ακόμη και laptops).

Αρκετοί φίλοι αναρωτιούνται αν υπάρχει θέμα ασφαλείας με την τόσο γρήγορη φόρτιση, οπότε αξίζει να αναφέρουμε μερικά πραγματάκια για την τεχνολογία της OnePlus. Καταρχάς, η μπαταρία αποτελείται από 2 μέρη και η συνολική ένταση του ρεύματος που έρχεται από τον φορτιστή “σπάζει” σε δύο κανάλια 5V το καθένα για τη φόρτιση του κάθε μέρους. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπερθερμαίνεται η μπαταρία, ενώ υπάρχουν 12 θερμικοί αισθητήρες που ελέγχουν διαρκώς τις θερμοκρασίες στη συσκευή και στον φορτιστή. Είναι εντυπωσιακό ότι ολοκληρώνεται η φόρτιση και δεν παρατηρείς άνοδο της θερμοκρασίας ούτε στο OnePlus 8T, ούτε στον φορτιστή. Καλό θα είναι, πάντως, αν το επιλέξετε να μην το αφήνετε στην πρίζα όλο το βράδυ, αλλά να το φορτίζετε μόλις ξυπνήσετε το πρωί.

oneplus-8t-techgear-review-14.jpg

Κάμερες

Η OnePlus αποφάσισε να αφήσει στην άκρη τον τηλεφακό για την πίσω κάμερα και προσφέρει μια παραδοσιακή τετράδα με κύριο αισθητήρα 48MP που συνοδεύεται από 16MP με υπερευρυγώνιο φακό, 5MP macro και 2MP depth. Παρόλα αυτά, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε καλύτερες επιλογές αισθητήρων αφού κατ’ αντιστοιχία έχουμε Sony IMX586 f/1.7, Sony IMX481 f/2.2 με γωνία θέασης 123°, GC5035 f/2.4 με σταθερή εστίαση στα 3cm και μονόχρωμο GC02M1B f/2.4. Στην πρόσοψη υπάρχει αισθητήρας 16MP Sony IMX471 f/2.4 με σταθερή εστίαση.

Οι λήψεις με τον κύριο αισθητήρα 48MP γίνονται αυτόματα στα 12MP (pixel binning 4-σε-1) και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, όπως πάντα, σε συνθήκες καλού φωτισμού με πολύ ζωντανά χρώματα, μεγάλη λεπτομέρεια και σωστό δυναμικό εύρος. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να σας φανεί λίγο υπερβολική η ενίσχυση από το λογισμικό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν χαλάει το τελικό αποτέλεσμα. Εξίσου πολύ ικανοποιητικό είναι το 2x ψηφιακό zoom (δεν υπάρχει τηλεφακός όπως είπαμε) χάριν στην τεχνική της OnePlus που ουσιαστικά πραγματοποιεί τη λήψη στα 48MP και “κόβει” κεντρικά τη φωτογραφία για να γίνει το ψηφιακό zoom, με αποτέλεσμα να μην έχεις καμία σοβαρή απώλεια (πάντοτε μιλάμε σε συνθήκες καλού φωτισμού).

oneplus-8t-techgear-review-10.jpg

Περνάμε στον ultrawide αισθητήρα, ο οποίος μας δίνει μια πολύ ευρεία γωνία θέασης με περιορισμένο (επιτέλους) το barrel effect ειδικά όταν έχεις “άπλα” στις πλευρές του κάδρου. Οι λήψεις είναι και πάλι σωστές σε δυναμικό εύρος και λεπτομέρεια, ωστόσο, τα χρώματα μοιάζουν μια κλίμακα πιο άτονα και αν επιχειρήσεις να τραβήξεις το ίδιο τοπίο με τον κύριο αισθητήρα και τον υπερευρυγώνιο φακό μπορεί να σου φανεί ότι η λήψη έγινε σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Στις πολύ κοντινές λήψεις με τον macro φακό μπορείτε να δείτε και στη γκαλερί ότι η λεπτομέρεια και η καθαρότητα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το ευχάριστο είνα ότι η εφαρμογή της κάμερας σου υποδεικνύει όταν έχεις βρει το “μαγικό σημείο” των 3cm απόστασης από το αντικείμενο για να μην φωτογραφίζεις στην τύχη. Η αλήθεια είναι ότι χάνει αρκετά στην πιστότητα των χρωμάτων, αλλά από τη στιγμή που θα την χρησιμοποιείς κατά μεγάλο ποσοστό μόνο για να φωτογραφίζεις πασχαλίτσες και λουλουδάκια, δεν νομίζουμε ότι αξίζει ο κόπος λήψης με τα 48MP και μετά να αρχίσεις τα zoom και τα κοψίματα. Τη δουλειά του την κάνει μια χαρά.

Ο μονόχρωμος αισθητήρας 2MP βοηθά στη λήψη των πορτραίτων που κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι αξιοπρεπέστατα με σωστή αντίθεση, καλό διαχωρισμό του προσώπου από το φόντο και αληθοφανές το bokeh effect χωρίς υπερβολές. Υπάρχει η δυνατότητα για 2x zoom που μας φάνηκε αχρείαστη λόγω της σημαντικής πτώσης στην ποιότητα.

Μιας και μιλάμε για πορτραίτα, ο αισθητήρας της εμπρόσθιας κάμερας είναι στα ίδια επίπεδα αν και με ελαφρώς πιο αληθοφανή χρώματα. Δεν παρατηρήσαμε σημαντικές διαφορές από τις λήψεις με το απλό Photo mode σε σύγκριση με το Portrait mode.

Πάμε τώρα στις νυχτερινές λήψεις. Πολύ ευχάριστη έκπληξη η απόδοση με τον κύριο αισθητήρα το σούρουπο και την αυγή, με λεπτομέρεια, καθαρότητα, ακριβή χρώματα κλπ, ωστόσο, σε κλειστούς χώρους και σε “καθαρή” νύχτα το OnePlus 8T περπατά στον ίδιο δρόμο που βαδίζει η πλειοψηφία των upper mid-range smartphones, εκτός αν αποφασίσεις να πειραματιστείς αρκετά με τις επιλογές του Pro mode. Ο υπερευρυγώνιος χωλαίνει ακόμη περισσότερο στη λεπτομέρεια, αν και διατηρεί σωστά τα χρώματα και την αντίθεση, ενώ τα νυχτερινά πορτραίτα είναι πολύ μέτρια.

oneplus-8t-techgear-review-3.jpg

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ξεχωριστό Nightscape mode, πολλές φορές οι λήψεις που πραγματοποιείς με το Photo mode αφήνουν ανοικτό το κλείστρο για μερικά δευτερόλεπτα και πρακτικά παίρνεις το ίδιο σχεδόν αποτέλεσμα με το ειδικό mode νυχτερινών λήψεων. Το Nightscape mode δεν κάνει θαύματα, ωστόσο, βελτιώνει αρκετά την εικόνα σε συγκεκριμένα σενάρια λήψης χωρίς να δημιουργεί ένα εντελώς τεχνητό τελικό αποτέλεσμα, όπως αυτά που βλέπουμε συνήθως σε ανταγωνιστικά smartphones. Σημειώστε ότι λειτουργεί και με τον υπερευρυγώνιο φακό, ενώ αν έχετε τοποθετήσει το OnePlus 8T σε τρίποδο ή gimbal τότε μπορείτε να επιλέξετε το long-exposure από τις ρυθμίσεις για να πάρετε λήψεις με έκθεση έως 30 δευτερόλεπτα και πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Σε ό,τι αφορά τη λήψη video, το OnePlus 8T προσφέρει τη δυνατότητα λήψης έως 4K στα 60fps (30fps με τον υπερευρυγώνιο), super-slow motion έως 480fps (HD) και time-lapse σε ανάλυση 4K / 30fps, ενώ η εμπρόσθια κάμερα φτάνει σε ανάλυση 1080p / 30fps. Υπάρχει μόνιμα ενεργοποιημένη ηλεκτρονική σταθεροποίηση της εικόνας για όλους τους αισθητήρες και επιλογή Nightscape μόνο για την ανάλυση 1080p, ενώ αξίζει αναφοράς το Video Portrait mode που προσθέτει ψηφιακά το bokeh effect σε λήψη video 1080p αρκεί να έχεις κεντράρει σε πρόσωπο.

Η γενική εικόνα που μας άφησαν τα videos είναι καλή, χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Για μια ακόμη φορά το διαθέσιμο φως είναι αυτό που κάνει τη διαφορά και είναι μια χαρά για να απαθανατίσεις οικογενειακές στιγμές και χαλαρά videos, αλλά μην περιμένεις ότι θα γυρίσεις video clip ή ταινία μικρού μήκους…

Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι στα reviews των smartphones χρησιμοποιούμε την κάμερα της συσκευής πάντα στο αυτόματο, διότι με αυτόν τον τρόπο φωτογραφίζει η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών.

Ολοκληρώνοντας και αυτήν την ενότητα, θα θέλαμε να σταθούμε λίγο στην εφαρμογή της κάμερας. Η OnePlus κατάφερε με μικρές πινελιές να τη μετατρέψει ίσως στην πιο εύκολη στη χρήση που έχουμε δει σε smartphone. Με εξαίρεση κάποιες πιο ειδικές ρυθμίσεις, όλες οι υπόλοιπες επιλογές βρίσκονται κυριολεκτικά μπροστά σου ανά πάσα στιγμή, είτε θέλεις να αλλάξεις την ανάλυση, τον αριθμό των καρέ, την αναλογία εικόνας κλπ. Μπορεί να ακούγεται κάτι μικρό, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν θέλεις πραγματικά να ελέγξεις όλες τις δυνατότητες της κάμερας χωρίς να παιδεύεσαι.

OxygenOS 11

Ώρα να ρίξουμε μια ματιά και στο OxygenOS 11, το οποίο βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android 11 και έρχεται με αρκετές σχεδιαστικές αλλαγές συγκριτικά με την προηγούμενη έκδοση του. Η εταιρεία δίνει βάρος στη χρηστικότητα και γι’ αυτό έχει μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργιών στο κάτω μέρος της οθόνης έτσι ώστε ο χρήστης να τις φτάνει με ένα χέρι, ενώ ο υπόλοιπος διαθέσιμος χώρος στο επάνω μέρος περιλαμβάνει τίτλους με μεγαλύτερη γραμματοσειρά για να γνωρίζεις που βρίσκεσαι. Η φιλοσοφία θα λέγαμε ότι θυμίζει ελαφρώς το One UI της Samsung, αλλά μέχρι εκεί.

Στα νέα χαρακτηριστικά ξεχωρίζει η λειτουργία Always On Display (AOD), με επιλογές για την Ambient display που εμφανίζεται μόνιμα ή σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους που ορίζει ο χρήστης, επιλογές για το ρολόι, επιλογή να βλέπεις πόσες φορές ξεκλείδωσες το OnePlus 8T μέσα στην ημέρα, ενώ αργότερα θα προστεθούν το Canvas που δημιουργεί ένα σχεδιάγραμμα από τις προσωπικές φωτογραφίες σου που υπάρχουν στη γκαλερί και το Bitmoji AOD για να βλέπεις το Bitmoji avatar που έχεις δημιουργήσει.

oneplus-8t-techgear-review-16.jpg

Ακόμη, το Dark Mode υπάρχει σαν επιλογή μέσα από το μενού γρήγορων ρυθμίσεων για καθολική εφαρμογή με ένα άγγιγμα, αν και υπάρχουν περισσότερες επιλογές μέσα από το γενικό μενού ρυθμίσεων (π.χ. να ενεργοποιείται από τη Δύση μέχρι το ξημέρωμα) ή σε custom ώρες που επιθυμείς. Επιπλέον, μπορείς να επιβάλεις το dark mode ακόμη και σε εφαρμογές που δεν προσφέρουν επίσημα dark έκδοση τους.

Το OxygenOS 11 υποστηρίζει τη χρήση δύο λογαριασμών σε ορισμένες εφαρμογές (π.χ. Facebook, WhatsApp), το άνοιγμα εφαρμογών με passcode ή δακτυλικό αποτύπωμα, τη δυνατότητα εφαρμογής του Airplane mode χωρίς να απενεργοποιείται το Bluetooth (καλό για να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς ακουστικά στο αεροπλάνο) και φυσικά περιλαμβάνει το δικό του Game Space για βελτιστοποίηση της συσκευής όταν παίζεις παιχνίδια (π.χ. αποκοπή ειδοποιήσεων, περιορισμός λειτουργίας στο background κλπ.).

Στις ημέρες που χρησιμοποιήσαμε το OnePlus 8T μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από την ταχύτητα και την απλότητα του OxygenOS 11, το οποίο είναι με διαφορά το κορυφαίο περιβάλλον χρήσης στον κόσμο του Android OS.

Επίλογος

Το OnePlus 8T ήρθε για να κυριαρχήσει στην κατηγορία των upper mid-range smartphones και ενδεχομένως θα κλέψει αρκετούς χρήστες από την premium κατηγορία. Προσφέρει μια κορυφαία εμπειρία θέασης, ταχύτατο σύστημα, πανίσχυρο hardware και μια αρκετά καλή κάμερα που αν ήταν ελαφρώς καλύτερη θα ανέβαζε αυτόματα την τιμή του στα επίπεδα των €1000.

OnePlus 8T

  • Οθόνη 6.55’’ Fluid AMOLED FHD+ (2400 x 1080, 20:9, 402ppi, 120Hz, HDR10+, AOD) με επικάλυψη Gorilla Glass
  • Επεξεργαστής octa-core Qualcomm Snapdragon 865
  • Επεξεργαστής γραφικών Adreno 650 GPU
  • Μνήμη RAM 8GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 128GB UFS 3.1
  • Κάμερα 48MP f/1.7 PDAF, OIS + 16MP f/2.2 ultrawide 123º + 5MP f/2.4 macro + 2MP f/2.4 depth [4K video @30/60fps, 1080p video @30/60/240fps]
  • Εμπρόσθια selfie κάμερα 16MP f/2.4 wide [1080p video @30fps]
  • In-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων
  • Ηχεία stereo
  • WiFi 6, Bluetooth 5.1, GPS, NFC, 5G
  • Λειτουργικό σύστημα OxygenOS 11 βασισμένο στο Android 11
  • Μπαταρία 4500mAh με φορτιστή WarpCharge 65W (0-100% σε 39 λεπτά)
  • Υποδοχή USB Type-C
  • Διαστάσεις 160.7 x 74.1 x 8.4mm
  • Βάρος 188gr


*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading