OnePlus Concept One: Αυτό είναι το περίφημο smartphone που κρύβει την πίσω κάμερα [CES 2020]

Η OnePlus προχώρησε στα επίσημα αποκαλυπτήρια του OnePlus Concept One στο CES 2020, για το οποίο μας είχε προετοιμάσει αρκετές ημέρες νωρίτερα χαλώντας τη όποια έκπληξη μπορεί να περιμέναμε.

Η σπουδαιότερη καινοτομία του OnePlus Concept One δεν είναι άλλη από το ηλεκτροχρωμικό γυαλί στο πίσω μέρος, το οποίο καλύπτει την τριπλή κάμερα στο κέντρο της και ουσιαστικά την κρύβει εντελώς όταν δεν χρησιμοποιείται. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σωματίδια του ηλεκτροχρωμικού γυαλιού αλλάζουν χρώμα όταν τα διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα και η OnePlus πιστεύει πως αυτή θα είναι μια πολύ σημαντική αλλαγή για τον σχεδιασμό των smartphones στο μέλλον.

Όπως εξηγεί η εταιρεία, η αλλαγή στη διαφάνεια του ηλεκτροχρωμικού γυαλιού συμβαίνει μέσα σε μόλις 0.7sec από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί η κάμερα, ενώ το ίδιο γυαλί λειτουργεί ως πολωτικό φίλτρο για να βγαίνουν πολύ πιο καθαρές και λεπτομερείς λήψεις από τους χρήστες. Αυτού του είδους τα φίλτρα χρησιμοποιούνται συχνά στον κλάδο της επαγγελματικής Φωτογραφίας.

Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό του OnePlus Concept One, η εταιρεία συνεργάστηκε και πάλι με τη McLaren και η έμπνευση ήταν η McLaren Spider 720S που διαθέτει ηλεκτροχρωμικό γυαλί στην οροφή της. Συνδυασμός γυαλιού και δέρματος σε χρώμα orange papaya, χωρίς να ξεφεύγει το πάχος της συσκευής και μάλιστα το ηλεκτροχρωμικό γυαλί στο πίσω μέρος έχει συνολικό πάχος μόλις 0.35mm (τρεις στρώσεις από περίπου 0.1mm).

Μη περιμένετε να διαβάσετε για τεχνικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις. Η όλη ιστορία έγινε καθαρά για το ηλεκτροχρωμικό γυαλί και την πιθανότητα χρήσης του στην κατασκευή των smartphones και λιγότερο για τον υπόλοιπο πολυτελή σχεδιασμό με την υπογραφή της McLaren.

Photo Gallery

Loading