Η Opera αναβαθμίζει τον ομώνυμο web browser στην έκδοση 43 και ισχυρίζεται ότι πρόκειται για τον ταχύτερο browser που έχει δημιουργήσει ποτέ για desktops χάριν στις τεχνολογίες Instant Page Loading και Profile Guided Optimization. Η εφαρμογή των τεχνολογιών έχει ξεκινήσει από προηγούμενες εκδόσεις, αλλά στον Opera 43 η λειτουργία τους έχει βελτιστοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Σε γενικές γραμμές, ο Opera 43 μαντεύει την ιστοσελίδα που θέλει να επισκεφθεί ο χρήστης μόλις ξεκινήσει να γράφει τη διεύθυνση στην address bar και ουσιαστικά ξεκινά τη φόρτωση της προτού καν ο χρήστης πατήσει enter. Η "μαντεψιά" βελτιώνεται διαρκώς με τον καιρό, καθώς ο σχετικός αλγόριθμος μαθαίνει τις συνήθειες του χρήστη.

Σε ό,τι αφορά την τεχνολογία Profile Guided Optimization (PGO), πρόκειται για έναν νέο compiler που επίσης μαθαίνει ποιες διαδικασίες είναι πιο σημαντικές κατά την πλοήγηση του χρήστη, έτσι ώστε να τις εκτελεί κατά προτεραιότητα για μεγαλύτερη ταχύτητα και μικρότερη κατανάλωση επεξεργαστικής ισχύος. Η PGO αφορά για την ώρα μόνο την έκδοση του Opera 43 για Windows και οδηγεί σε 13% καλύτερη απόδοση.

Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει τον Opera browser, ίσως έχει έρθει ο καιρός να του δώσετε μια ευκαιρία (download link). Μη ξεχνάτε ότι είναι ο μοναδικός web browser με ενσωματωμένη δωρεάν υπηρεσία VPN.

[Opera]

 

Advertisements