Όσκαρ 2021: Οι μεγάλοι νικητές των βραβείων


Η 93η Τελετή Απονομής των Όσκαρ πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στις ΗΠΑ στο Union Station, τον ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό του Los Angeles, περίπου 12 χιλιόμετρα από το Dolby Theater, όπου διεξάγονται παραδοσιακά κάθε χρόνο οι τελετές. Με την πανδημία του νέου κορονοϊού και μετά τις αντίξοες συνθήκες που βίωσε ο κινηματογραφικός κόσμος, η τελετή απονομής των διάσημων βραβείων ανταπεξήλθε στα νέα δεδομένα και απένειμε τα χρυσά αγαλματίδια ως συνήθως.

Στην τελετή παραβρέθηκαν μόνο οι υποψήφιοι και οι παρουσιαστές των επί μέρους βραβείων, ενώ, τηρώντας τις παραδόσεις, δεν υπήρχε ούτε φέτος κεντρικός παρουσιαστής. Κάθε παρουσιαστής, λόγω της διαφορετικής επιβεβλημένης κατάστασης, αφιέρωνε λίγα λόγια για την κατηγορία της ταινίας που ήταν «εκλεγμένος» να παρουσιάσει, δίνοντας ταυτόχρονα ενδιαφέροντες πληροφορίες για κάθε υποψήφιο.

Οι υποψήφιοι δικαιούνταν να συνοδευτούν από ένα άτομο και τους είδαμε καθήμενους σε διαφορετικά τραπεζάκια, τα οποία τηρούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Η τελετή, ωστόσο, επιφύλασσε μία ανατρεπτική έκπληξη προς την ολοκλήρωση της, καθώς το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, που παραδοσιακά αποτελεί το μεγαλύτερο βραβείο και παρουσιάζεται τελευταίο, απονεμήθηκε πριν του Α΄ Ρόλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία «Nomadland», ξεχώρισε ως ο μεγαλύτερος νικητής των φετινών βραβείων Όσκαρ, καθώς απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ενώ η ασιατικής καταγωγής Chloé Zhao που δημιούργησε την ταινία, διακρίθηκε και με το Όσκαρ Σκηνοθεσίας και έγινε η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία του θεσμού που κερδίζει βραβείο σε αυτήν την κατηγορία. Βέβαια, τα βραβεία που απέσπασε το «Nomaland», δεν μας εξέπληξαν, καθώς αποτελούσε φαβορί από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του.

Όσκαρ 2021: Οι μεγάλοι νικητές των φετινών βραβείων

Καλύτερη Ταινία
«Nomadland»

Σκηνοθεσία
Chloé Zhao για το «Nomadland»

Α' Ανδρικός Ρόλος
Anthony Hopkins για το «The Father»

Α' Γυναικείος Ρόλος
Frances McDormand για το «Nomadland»

B' Γυναικείος Ρόλος
Youn Yuh-jung για το «Minari»

Β' Ανδρικός Ρόλος
Daniel Kaluuya για το «Judas and the Black Messiah»

Φωτογραφία
Erik Messerschmidt για το «Mank»

Διασκευασμένο Σενάριο
Christopher Hampton και Florian Zeller για το «The Father»

Πρωτότυπο Σενάριο
Emerald Fennell για το «Promising Young Woman»

Μουσική
«Soul» - Trent Reznor, Atticus Ross και Jon Batiste

Κοστούμια
Ann Roth για το «Ma Rainey's Black Bottom»

Μοντάζ
«Sound of Metal»

Ήχου
«Sound of Metal»

Καλλιτεχνική Διεύθυνση
Donald Graham Burt για το «Mank»

Διεθνής Ταινία
Another Round

Ταινία Κινουμένων Σχεδίων
Soul (Pixar)

Ντοκιμαντέρ - Μεγάλου Μήκους
«My Octopus Teacher» της Pippa Ehrlich

Ντοκιμαντέρ - Μικρού Μήκους
«Colette»

Οπτικά Εφέ
«
Tenet»

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading