Η Panasonic παρουσιάζει εύκαμπτη/συστρεφόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου για έξυπνες συσκευές

panasonic_bendable_flexible_battery

Η Panasonic ανακοίνωσε επίσημα ότι θα παρουσιάσει στην έκθεση CEATEC 2016 (4-7 Οκτωβρίου στην Ιαπωνία) μια νέα εύκαμπτη μπαταρία ιόντων λιθίου με πάχος μόλις 0.55mm και χωρητικότητας 60mAh, η οποία προορίζεται κυρίως για χρήση σε φορετές συσκευές, χάριν στη δυνατότητα της να λυγίζει/συστρέφεται επανειλημμένα (~1000 φορές) χωρίς να έχει απώλειες στο φορτίο και στις ιδιότητες φόρτισης/αποφόρτισης.

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του χρήστη, η εταιρεία καθησυχάζει αναφέροντας ότι έχει χρησιμοποιήσει μια νέα μέθοδο πλαστικοποίησης του εξωτερικού περιτυλίγματος και της εσωτερικής δομής που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη τη διαρροή φορτίου ή ανώμαλη θέρμανση όσο αυτή φορτίζει/λυγίζει/συστρέφεται. Γι' αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ιδανικά σε "έξυπνα" ρούχα, smartwatches, wristbands κ.ά.

panasonic_bendable_flexible_battery_1

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν πρόκειται για ακόμη ένα proof-of-concept προϊόν, καθώς οι πρώτες αποστολές θα ξεκινήσουν στα τέλη Οκτωβρίου 2016, ενώ μέσα στο Νοέμβριο θα κυκλοφορήσουν και δύο εκδόσεις μικρότερης χωρητικότητας (17.5mAh και 40mAh). Προφανώς, απέχουμε πολύ από τα 3000mAh που απαιτεί ένα σύγχρονο smartphone, αλλά η Panasonic τονίζει ότι η τεχνολογία της μπορεί να εφαρμοστεί και σε αυτό το επίπεδο. Μένει να το δούμε και στην πράξη.

panasonic_bendable_flexible_battery_2

[via]

Loading