Αναβάθμιση μνήμης στον υπολογιστή

ram_upgrade

Ο κορμός του ηλεκτρονικού σας υπολογιστή αποτελείται από τον κεντρικό επεξεργαστή (CPU), το αποθηκευτικό μέσο (σκληρός δίσκος) και τη μνήμη (RAM). Όταν αντιληφθούμε ότι ο υπολογιστής μας χρειάζεται περισσότερους πόρους για να λειτουργήσει αποδοτικά, η αναβάθμιση μνήμης είναι η πρώτη και ευκολότερη.

Οι βασικοί λόγοι που κάνουν την αναβάθμιση μνήμης πρώτη επιλογή είναι:

  1. Το μικρό κόστος της αναβάθμισης, που δεν επιβαρύνει.
  2. Η μεγάλη ποικιλία των ανταλλακτικών που είναι κατάλληλα για κάθε σύστημα.
  3. Η άμεση βελτίωση της λειτουργίας του υπολογιστή.

Περιγραφή προβλήματος

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής έχει πολύ χαμηλή απόδοση, απαιτεί πολύ χρόνο ακόμα και για την έναρξη απλών εφαρμογών και προγραμμάτων. Οι απαιτήσεις σε μνήμη των εφαρμογών που χρησιμοποιούμε καθημερινά δεν είναι μεγάλες. Από την άλλη μεριά, η παράλληλη χρήση πολλών από αυτές τις εφαρμογές επιβαρύνει το σύστημα και απαιτείται περισσότερη μνήμη RAM για την καλύτερη λειτουργία του υπολογιστή και την ταχύτερη εκτέλεση των προγραμμάτων. Είναι πιθανό να χρειαστούμε επισκευή υπολογιστή.

Πόση μνήμη είναι αρκετή για εσάς:

  1. Η πλοήγηση στο ίντερνετ, η χρήση δικτύων όπως το Facebook και οι υπηρεσίες βίντεο τύπου YouTube συνήθως δεν απαιτούν περισσότερο από 4GB μνήμη.
  2. Ένας πιο εξελιγμένος χρήστης σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερη μνήμη, αλλά γύρω στα 8GB μνήμης θα πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες σας.
  3. Όταν γίνεται χρήση προγραμμάτων σαν το Photoshop ή γενικότερα χρήση προγραμμάτων επεξεργασίας πολυμέσων, οι ανάγκες του συστήματος είναι πολύ αυξημένες. Η καλύτερη λύση για εσάς είναι να κάνετε αναβάθμιση μνήμης στο μέγιστο επιτρεπτό όριο του συστήματός σας.

Τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα (Windows 7-8, Mac OS X, Linux), λειτουργούν πια σε 64 bit mode πράγμα που τους δίνει τη δυνατότητα να “βλέπουν” περισσότερη μνήμη από πριν (στα 32 bit το όριο ήταν τα 3-4) και να την εκμεταλλεύονται πολύ καλύτερα δίνοντας τεράστια ώθηση στον υπολογιστή μας.

Οι απαιτήσεις όμως των σύγχρονων υπολογιστών με τα λειτουργικά τους συστήματα είναι για τουλάχιστον 4GB μνήμης, ενώ τα 8-16 είναι απαραίτητα για κάποιον που εργάζεται με εφαρμογές πολυμέσων. Ακόμη και τα σύγχρονα παιχνίδια έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις, κάνοντας τα 4GB το κάτω όριο μνήμης ενός σύγχρονου υπολογιστή.

Γι’ αυτό, καλό είναι να μην κάνουμε τσιγκουνιές στο ποσό της μνήμης που το μηχάνημά μας θα πρέπει να έχει, ανάλογα με τη χρήση του, προκειμένου να μπορούμε να δουλέψουμε άνετα και με δεδομένο ότι οι τιμές των μνημών είναι αρκετά χαμηλές.
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα επισκεφτείτε το ired.gr

Loading