PCIe 6.0: Επίσημα το νέο πρότυπο για ταχύτητες έως 256GB/s

Πιστή στις υποσχέσεις της, η PCI-SIG ανακοίνωσε τις επίσημες προδιαγραφές του προτύπου PCIe 6.0, το οποίο αναμένεται ότι θα φέρει ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων έως 256GB/s μεταξύ των εσωτερικών components των υπολογιστών.

Ο πρόεδρος του PCI-SIG, κ. Al Yanes, δήλωσε τα εξής;

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το πρότυπο PCI 6.0 μόλις 3 χρόνια μετά το λανσάρισμα του PCI 5.0. Η νέα τεχνολογία χαμηλού ενεργειακού κόστους θα βρει εφαρμογή σε πληθώρα διαφορετικών αγορών, όπως data centers, AI/ML, HPC, αυτοκίνηση, IoT και αεροναυπηγική, ενώ παραμένει συμβατή με όλες τις προηγούμενες εκδόσεις.
PCIe 6.0


Εξυπακούεται ότι θα αργήσουμε αρκετά να δούμε προϊόντα PCIe 6.0 στην αγορά, αφού μόλις πριν από μερικές εβδομάδες ξεκίνησε η κυκλοφορία των πρώτων PCIe 5.0 SSDs, όπως για παράδειγμα ο νέος PCIe 5.0 SSD της Samsung για χρήση σε servers που υπόσχεται ταχύτητες έως 13000MB/s.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[PCI-SIG]

Loading