To Inception γίνεται πραγματικότητα: Αναπτύξτε νέες δεξιότητες μέσα από τα όνειρά σας!


Αν θεωρείτε τον ύπνο χαμένο χρόνο, ετοιμαστείτε να αναθεωρήσετε... Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Yale University, όσοι είναι επιρρεπείς στα διαυγή όνειρα -αυτά κατά τα οποία έχεις πλήρη επίγνωση ότι ονειρεύεσαι ενώ εξελίσσονται- είναι ικανοί να αναπτύξουν νέες δεξιότητες μέσα από τα όνειρα τους!

Θυμίζοντας την ταινία "Inception", η επιστημονική ομάδα πειραματίζεται με την ιδέα της εκπαίδευσης των ανθρώπων αυτών, καθοδηγώντας τους ως προς το τι να ονειρευτούν. Πράγματι, οι διαυγείς ονειρευτές μπορούν να ελέγχουν περιοχές του εγκεφάλου τους που τους επιτρέπουν να μαθαίνουν ενώ κοιμούνται.

Όπως υποστηρίζει η έρευνα, είναι αποδεδειγμένο ότι όσο εξασκείται κανείς στον ύπνο του πάνω σε μια δραστηριότητα, τόσο καλύτερος γίνεται στην πραγματική ζωή. Σκεφτείτε, μάλιστα, όταν μπορεί να ελέγχει τα όνειρα του και κατ' επέκτασιν τη συχνότητα των νυχτερινών του "προπονήσεων".

Μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι διαυγείς ονειρευτές έχουν έφεση σε δραστηριότητες τζόγου, κατά τις οποίες λειτουργούν περιοχές του εγκεφάλου σχετικές με τη λήψη αποφάσεων βάσει των συναισθημάτων και την κοινωνική αλληλεπίδραση. Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι σύντομα θα μπορούν να βελτιώνουν τoν αυτοέλεγχό τους καθώς και τις ικανότητές τους στη λήψη αποφάσεων.

[πηγή dailymail]
Loading