Perseverance: Δείτε το κινηματογραφικό video της NASA για την άφιξη του rover στον πλανήτη Άρη

Κινηματογραφικού επιπέδου οι δουλειές της NASA τους τελευταίους μήνες, καθώς η Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ δημοσιεύει τακτικά πολύ εντυπωσιακά videos που αφορούν διάφορες αποστολές της. Το τελευταίο δημιουργήθηκε με αφορμή την επικείμενη άφιξη του Perseverance rover στον πλανήτη Άρη, το οποίο αν όλα πάνε καλά θα προσεδαφιστεί στον κρατήρα Jezero στις 18 Φεβρουαρίου 2021.

nasa-perseverance-rover-landing.jpg

Στο video που μπορείτε να παρακολουθήσετε στη συνέχεια περιγράφονται τα δραματικά 7 λεπτά της καθόδου του Perseverance rover αφότου εισέλθει στην ατμόσφαιρα του πλανήτη Άρη και μέχρι να προσεδαφιστεί με ασφάλεια. Είναι μια ανανεωμένη έκδοση του video που δημοσίευσε η NASA τον περασμένο Δεκέμβριο, μιας και έχει μειωθεί αρκετά το “κούνημα” της εικόνας, έχουν προστεθεί πιο ρεαλιστικά CGI εφέ, αλλά και ένα σαφέστατα πιο κινηματογραφικό soundtrack.

Το σημείο της προσεδάφισης επιλέχθηκε επειδή θεωρείται πως αποτελούσε κάποτε το δέλτα ενός αρχαίου ποταμού. Ο σκοπός της αποστολής είναι να αναζητήσει ίχνη παλαιότερων μορφών ζωής και να προσπαθήσει να κατανοήσει την ιστορία του πλανήτη τα προηγούμενα δισεκατομμύρια χρόνια της ύπαρξης του. Παράλληλα, θα σκάψει σε διάφορα σημεία του πλανήτη για να αφήσει δείγματα πίσω του, τα οποία φιλοδοξούμε κάποια μέρα να φέρει πίσω στη Γη μια άλλη αποστολή, ένα μάλλον αρκετά μακρινό σενάριο με τα σημερινά δεδομένα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[NASA]

Loading