Perseverance: Οι πρώτες υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες από την αποστολή στον Άρη

Η NASA δημοσίευσε τις πρώτες υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έστειλε πίσω στη Γη το Perseverance μετά την επιτυχημένη προσεδάφιση του την περασμένη Πέμπτη. Η Διαστημική Υπηρεσία χρειάστηκε να περιμένει αρκετές ώρες μέχρι να φτάσουν σε αυτήν οι φωτογραφίες, καθώς τα δεδομένα φτάνουν με αρκετή καθυστέρηση λόγω του μικρού bandwidth, ενώ έχει προχωρήσει και σε επεξεργασία για να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο καθαρές.

nasa-perseverance-mars-4.jpg

Η μία από αυτές μας δείχνει το Perseverance λίγο πριν ακουμπήσει στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη και ουσιαστικά αποτελεί καρέ από το video της προσεδάφισης. Δεν λείπει, φυσικά, και η πρώτη εικόνα που είδαμε μέσα από την κάμερα του rover αφότου έφτασε στον κρατήρα Jezero.

nasa-perseverance-3.jpg

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία στην παρούσα φάση είναι ο έλεγχος των συστημάτων του Perseverance μετά τα 7 δραματικά λεπτά της καθόδου στην ατμόσφαιρα του πλανήτη Άρη. Η κύρια αποστολή του rover θα ξεκινήσει ουσιαστικά σε περίπου 2 μήνες, αφότου ολοκληρωθούν πλήρως οι έλεγχοι και αναβαθμιστεί το λογισμικό. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δοκιμαστεί το ρομποτικό χέρι, θα γίνει ένα μικρό test drive και το μεγαλύτερο στοίχημα θα είναι η δοκιμή του πρώτου ελικοπτέρου στην ιστορία της Ανθρωπότητας που θα επιχειρήσει να πετάξει σε άλλο πλανήτη, το Ingenuity Mars Helicopter!

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[NASA]

Loading