Perseverance: Παρακολουθήστε ζωντανά την ιστορική προσεδάφιση του στον πλανήτη Άρη!

Η τριάδα των αποστολών που έφτασαν στον πλανήτη Άρη συμπληρώνεται σε λίγη ώρα, καθώς το Perseverance της NASA θα ξεκινήσει τη διαδικασία προσεδάφισης στις 22:55 ώρα Ελλάδας και στα 7 δραματικά λεπτά που θα ακολουθήσουν θα δούμε αν θα στεφθεί και αυτό το εγχείρημα με επιτυχία.

Το σημείο της προσεδάφισης επιλέχθηκε επειδή θεωρείται πως αποτελούσε κάποτε το δέλτα ενός αρχαίου ποταμού. Ο σκοπός της αποστολής είναι να αναζητήσει ίχνη παλαιότερων μορφών ζωής και να προσπαθήσει να κατανοήσει την ιστορία του πλανήτη τα προηγούμενα δισεκατομμύρια χρόνια της ύπαρξης του. Παράλληλα, θα σκάψει σε διάφορα σημεία του πλανήτη για να αφήσει δείγματα πίσω του, τα οποία φιλοδοξούμε κάποια μέρα να φέρει πίσω στη Γη μια άλλη αποστολή, ένα μάλλον αρκετά μακρινό σενάριο με τα σημερινά δεδομένα.

Η διαδικασία μεταδίδεται ζωντανά από τη NASA μέσα από τα videos (το δεύτερο σε 360° και το τρίτο "καθαρό" από κάθε παρέμβαση) που ακολουθούν και ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά!

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading