PlayStation 5: Δείτε το νέο περιβάλλον χρήσης σε επίσημο video!

Μετά τις διαρροές από τους early testers στην Ιαπωνία, ήρθε η ώρα για τη Sony να δείξει επίσημα το νέο περιβάλλον χρήσης του PlayStation 5! Ο αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδιασμού και management, κ. Hideaki Nishino, τόνισε ότι στόχος της εταιρείας ήταν να αλλάξει ριζικά το design με επίκεντρο τον χρήστη.

Αφότου γίνει το login, το σύστημα του PlayStation 5 μεταφέρει τον gamer στο Control Center, ενώ εάν έπαιζε προηγουμένως κάποιο παιχνίδι, τότε τον επαναφέρει αυτόματα στο σημείο που το άφησε. Από το Control Center ο gamer έχει άμεση πρόσβαση σχεδόν στα πάντα (νέα, επιτεύγματα, φίλους κλπ.), με το ανοικτό game να φαίνεται στο φόντο. Η πρόσβαση στο Control Center γίνεται κατά τη διάρκεια του gaming εάν πατήσεις το PlayStation button στο τηλεχειριστήριο DualSense.

Μια νέα λειτουργία είναι το Activities, τα οποία εμφανίζονται σε κάρτες στο Control Center και βασίζονται στο εκάστοτε παιχνίδι που είναι ανοικτό τη δεδομένη στιγμή. Για παράδειγμα, εάν παίζεις το Sackboy, τότε στις Activity Cards σου εμφανίζονται πληροφορίες για τα στατιστικά, τα τρόπαια, την πίστα και αποστολές που πρέπει να φέρεις εις πέρας. Σε κάποια παιχνίδια θα υπάρχουν και πληροφορίες από άλλους gamers του PlayStation Plus για να μην χρειάζεται να ψάχνεις τη λύση π.χ. σε κάποιο γρίφο σε ιστοσελίδες.

Ακόμη, από το Control Center μπορείς να μεταπηδάς άμεσα σε άλλα games χάριν στον ταχύτατο SSD του PS5. Επίσης, εμφανίζονται ειδοποιήσεις από φίλους και υπάρχει δυνατότητα για Party chat (με υποστήριξη από PS4 σε PS5).

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading