Πως να ΜΗΝ φορτίζεις το iPhone σύμφωνα με την Apple

Η Apple εξέδωσε πρόσφατα μια προειδοποίηση στη σελίδα υποστήριξης "Important safety information for iPhone". Η εταιρεία υπενθυμίζει στους χρήστες να μην φορτίζουν τα iPhone τους κάτω από μαξιλάρι ή κουβέρτα, ενώ συμβουλεύει τους χρήστες ότι δεν πρέπει ποτέ να κοιμούνται πάνω σε μια συνδεδεμένη συσκευή, έναν προσαρμογέα ρεύματος ή έναν ασύρματο φορτιστή ή να τα τοποθετούν πάνω στο σώμα τους.

Ο λόγος για την προειδοποίηση αυτή είναι ότι όταν ένα iPhone φορτίζεται σε έναν περιορισμένο, ανεπαρκώς αεριζόμενο χώρο, μπορεί να υπερθερμανθεί και ενδεχομένως να προκαλέσει τραυματισμό ή ζημιά. Η Apple συνιστά να διατηρείτε το iPhone, τον προσαρμογέα ρεύματος και κάθε ασύρματο φορτιστή σε καλά αεριζόμενο χώρο κατά τη διάρκεια της χρήσης ή της φόρτισης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους έχουν σωματικές παθήσεις που επηρεάζουν την ικανότητά τους να ανιχνεύουν τη θερμότητα στο σώμα τους.

Εκτός από τους κινδύνους φόρτισης κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Apple προειδοποιεί επίσης τους χρήστες για την παρατεταμένη επαφή του δέρματος με το καλώδιο φόρτισης και το βύσμα, όταν το καλώδιο είναι συνδεδεμένο σε πρίζα ή άλλη πηγή τροφοδοσίας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει "δυσφορία ή τραυματισμό" και οι χρήστες θα πρέπει να αποφεύγουν να κοιμούνται ή να κάθονται πάνω στο καλώδιο φόρτισης ή το βύσμα.

Η Apple προειδοποιεί περαιτέρω ότι η χρήση κατεστραμμένων καλωδίων ή φορτιστών ή η φόρτιση σε περιβάλλον με υψηλά επίπεδα υγρασίας, μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ηλεκτροπληξία, τραυματισμό ή ζημιά στο iPhone ή σε άλλα περιουσιακά στοιχεία. Η εταιρεία προτείνει φυσικά την χρήση καλωδίων "Made for iPhone" που συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της διαδικασίας φόρτισης.

*Η κεντρική εικόνα προέρχεται από τον Pascal Brändle on Unsplash

[Apple]

Loading