Ψηφιακός βοηθός Alexa με τη φωνή οποιοδήποτε ο νέος στόχος της Amazon

Στο πλαίσιο του συνεδρίου MARS (Machine learning, Automation, Robotics, Space) που διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα στο Las Vegas, ο αντιπρόεδρος της Amazon, Rohit Prasad, δήλωσε πως στόχος της εταιρείας είναι να δώσει στον ψηφιακό βοηθό Alexa τη δυνατότητα να μιμείται την φωνή οποιουδήποτε, αρκεί να την έχει ακούσει για περίπου 1 λεπτό. Αυτό σημαίνει ότι ο ψηφιακός βοηθός θα μπορεί να μιλά με τη φωνή κάποιου αγαπημένου προσώπου.

Ο Prasad δεν δίστασε να τονίσει το προφανές, δηλαδή ότι θα μπορούμε να κρατήσουμε την φωνή αγαπημένων προσώπων ζωντανή «για πάντα» και προέβαλε ως παράδειγμα την πανδημία COVID19 που έφερε το αναπάντεχο τέλος σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Ακούγεται κάπως creepy το όλο εγχείρημα, ενώ είναι αρκετά πιθανή η εκμετάλλευση αυτής της δυνατότητας για εγκληματικές ενέργειες. Κάποτε η Microsoft είχε σκεφτεί κάτι αντίστοιχο για ένα δικό της λογισμικό με σκοπό να βοηθήσει ανθρώπους με προβλήματα στην ομιλία, αλλά το άφησε στην άκρη επειδή δεν μπορούσε να αποφασίσει σε ποιες εταιρείες θα δινόταν αυτή η πρόσβαση.

Η Amazon, πάντως, δεν δίστασε να μοιραστεί το όραμα της στο συνέδριο και σε ένα σημείο της παρουσίασης της έδειξε ένα παιδί να κάνει το εξής αίτημα: “Alexa, μπορεί η γιαγιά να μου διαβάσει τον Μάγο του Όζ;”. Στη συνέχεια, η Alexa άλλαξε την φωνή και ξεκίνησε την ανάγνωση με την φωνή της γιαγιάς…

[via]

Loading