Qualcomm Snapdragon 480 SoC: Φέρνει το 5G σε entry-level smartphones!

Η μεγάλη μάχη για την κυριαρχία στη νέα εποχή των δικτύων 5G θα γίνει στα “χαμηλά” στρώματα και στην εκλαΐκευση της τεχνολογίας, κάτι που αναγνωρίζει η Qualcomm με αποτέλεσμα να σπεύδει για το λανσάρισμα του νέου Snapdragon 480 SoC.

Το νέο chipset είναι το πρώτο της σειράς 4xx που διαθέτει ενσωματωμένο 5G modem και συγκεκριμένα το X51 που υποστηρίζει ταχύτητες “πολλών gigabit”, αλλά σίγουρα μικρότερες από αυτές του X60 που βρίσκουμε στο Snapdragon 888 SoC.

Κατά τ’ άλλα, το Qualcomm Snapdragon 480 SoC είναι κατασκευασμένο σε κλίμακα 8nm και διαθέτει octa-core CPU με 4x πυρήνες Cortex-A76 + 4x πυρήνες Cortex-A55, επεξεργαστή γραφικών Adreno 619 GPU, τριπλό επεξεργαστή εικόνας (ταυτόχρονη λήψη από 3 αισθητήρες 13MP) και είναι το πρώτο της σειράς που υποστηρίζει το πρωτόκολλο ταχύτητας φόρτισης Quick Charge 4.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η συνολική απόδοση είναι κατά 100% μεγαλύτερη σε CPU και GPU σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, αλλά και κατά 70% μεγαλύτερη για διεργασίες Τεχνητής Νοημοσύνης. Σημειώστε, επίσης, ότι υποστηρίζει οθόνες ανάλυσης FHD+ και εικόνα έως 120fps για gaming.

Το Qualcomm Snapdragon 480 SoC θα κάνει την εμφάνιση του σε entry-level smartphones στις αρχές του 2021.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading