Qualcomm Snapdragon 7+ Gen2: Το νέο SoC που απογειώνει τη mid-range κατηγορία

Η Qualcomm προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του Snapdragon 7+ Gen2 SoC για mid-range smartphones και μάλιστα επέλεξε να περάσει απευθείας στην «+» έκδοση θέλοντας να δείξει στον κόσμο πως φέρνει σημαντικές αναβαθμίσεις σε σύγκριση με την πρώτη γενιά.

Ξεκινώντας από τη CPU, ο κύριος πυρήνας είναι χρονισμένος στα 2.91GHz και συνολικά η octa-core διάταξη προσφέρει τουλάχιστον 50% υψηλότερη ισχύ από το Snapdragon 7 Gen1 SoC. Η GPU είναι κατά 2x φορές ταχύτερη και η εξοικονόμηση ενέργειας φτάνει κατά μέσο όρο το 13% σε διάφορα σενάρια χρήσης.

Ειδικά για τη GPU, η εταιρεία έκανε λόγο για υποστήριξη των τεχνολογιών Auto VRS (Variable Rate Shading) που πραγματοποιεί rendering του προσκήνιου των games σε υψηλή ανάλυση και αφήνει το φόντο σε χαμηλότερη ανάλυση για προστασία των πόρων του συστήματος και της μπαταρίας, αλλά και το Volumetric Rendering που έκανε ντεμπούτο με το Snapdragon 8 Gen1 SoC.

snapdragon-7-gen2-soc-1.jpg

Ο επεξεργαστής εικόνας αναβαθμίστηκε εξίσου σημαντικά (18-bit triple ISP) για βελτιωμένη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (συνένωση 30 εικόνων σε 1), υποστηρίζει αισθητήρες έως 200MP και λήψη HDR video με τριπλάσια έκθεση από 2 κάμερες ταυτόχρονα.

Στα υπόλοιπα καταγράφουμε τη νέα AI Engine που προσφέρει διπλάσια απόδοση με ταυτόχρονη μείωση της κατανάλωση ενέργειας κατά 40%, το νέο Snapdragon X62 5G Modem-RF για ταχύτητες download έως 4.4Gbps και υποστήριξη της λειτουργίας 4G/5G DualSIM Dual Active (DSDA).

Τα πρώτα smartphones με Snapdragon 7+ Gen2 αναμένονται μέσα στον επόμενο μήνα.

[Qualcomm]

Loading