Qualcomm Snapdragon 830: Το νέο high-end SoC θα υποστηρίζεται από το Windows 10 Mobile

Lumia

Τα πρώτα smartphones με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 820 έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους στην αγορά, ωστόσο, φαίνεται ότι σχετικά σύντομα θα έχουμε τα αποκαλυπτήρια του Snapdragon 830 που θα χρησιμοποιηθεί στις ναυαρχίδες του φθινοπώρου και του 2017.

Η ένδειξη έρχεται, μάλιστα, από τη Microsoft, η οποία στις σημειώσεις για το λειτουργικό σύστημα Windows 10 Mobile αναφέρει ότι θα υποστηρίζεται από πληθώρα επεξεργαστών Qualcomm Snapdragon και συμπεριλαμβάνει τον άγνωστο (για την ώρα) κωδικό MSM8998.

Με δεδομένο ότι οι κωδικοί MSM8992, MSM 8994 και MSM 8996 αντιστοιχούν στους Snapdragon 808 Snapdragon 810 και Snapdragon 820, αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται σίγουρα για high-end SoC. Σύμφωνα με προηγούμενες φήμες, θα κατασκευαστεί στα 10nm και θα υποστηρίζει μνήμη RAM έως 8GB.

Δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι για την ονομασία του νέου Snapdragon, αλλά είναι βέβαιο ότι θα υποστηρίζεται από το mobile λειτουργικό σύστημα της Microsoft και θα το δούμε στο περίφημο Surface Phone ή σε κάποιο άλλο μελλοντικό Lumia.

[via]

Loading