Η επίσημη ανακοίνωση του Qualcomm Snapdragon 835 είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο και τότε μάθαμε μόνο ορισμένες λεπτομέρειες για το νέο SoC που θα χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στις κορυφαίες συσκευές του 2017, όπως για παράδειγμα ότι κατασκευάζεται στα 10nm με τη διαδικασία FinFET σε συνεργασία με τη Samsung.

Η Qualcomm είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην αναλυτική παρουσίαση στο πλαίσιο της CES 2017, αλλά ήδη έχουν διαρρεύσει τα επίσημα slides και μαθαίνουμε από τώρα όλες τις λεπτομέρειες για το Snapdragon 835.

Χάριν στο μικρότερο μέγεθος (από 14nm στα 10nm), η GPU θα προσφέρει έως 20% καλύτερη απόδοση για περιεχόμενο εικονικής πραγματικότητας, 27% συνολική βελτίωση της απόδοσης και έως 40% χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση σε σύγκριση με τα προηγούμενα SoCs της εταιρείας. Φυσικά, το μικρότερο μέγεθος συνεπάγεται τη δυνατότητα κατασκευής λεπτότερων συσκευών ή την εκμετάλλευση του επιπλέον χώρου για την τοποθέτηση μεγαλύτερων μπαταριών, μνημών κλπ.

Η CPU περιλαμβάνει 8 πυρήνες Kryo 280 σε διάταξη big.LITTLE, με τους 4 πυρήνες να προορίζονται για την εκτέλεση απαιτητικών διεργασιών (3D gaming, VR, multitasking κλπ.) και να είναι χρονισμένοι σε συχνότητα έως 2.45GHz. Οι υπόλοιποι 4 πυρήνες είναι χρονισμένοι έως τα 1.9GHz και θα εκτελούν σχεδόν το 80% των συνολικών διεργασιών της συσκευής.

 

Ο επεξεργαστής γραφικών Adreno 540 GPU υποστηρίζει αναπαραγωγή περιεχομένου έως 4K@60fps και 25% ταχύτερο rendering των γραφικών. Ακόμη, περιλαμβάνει το X16 LTE modem για ταχύτητες download έως 1Gbps, νέο επεξεργαστή εικόνας για υποστήριξη ταχύτερου συστήματος αυτόματης εστίασης και ομαλότερου zoom.

 

[via]

Advertisements