Quantum Stealth: Πραγματικό το υλικό που μας κάνει αόρατους (;)

Πριν από 2 χρόνια σας είχαμε ενημερώσει για το υλικό Metaflex που δημιούργησαν ερευνητές στη Σκωτία και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή "αόρατων" υφασμάτων. Φαίνεται ότι στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε έχουν γίνει σημαντικά βήματα μπροστά, καθώς η εταιρεία Hyperstealth Biotechnology Corp ισχυρίζεται ότι κατάφερε να δημιουργήσει ύφασμα που μας κάνει αόρατους.

Quantum Stealth

Το ύφασμα της εταιρείας ονομάζεται "Quantum Stealth" και έχει τη δυνατότητα να λυγίζει το φως γύρω του, έτσι ώστε ο παρατηρητής δεν αντιλαμβάνεται ότι κρύβεται κάτι από πίσω του. Βέβαια, αυτό ισχυρίζεται η εταιρεία χωρίς να παρέχει λεπτομέρειες για την τεχνολογία της, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απτή απόδειξη για τα λεγόμενα της.

Πάντως, ο CEO της Hyperstealth Biotechnology Corp, Guy Cramer, δήλωσε στη Daily Mail ότι έχει γίνει επίδειξη του υλικού σε στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ και Καναδά:

"Αυτές οι μονάδες γνωρίζουν ότι δουλεύει και μάλιστα χωρίς κάμερες, μπαταρίες, φώτα ή καθρέπτες. Είναι ελαφρύ και δεν κοστίζει. Επιπλέον, αμφότερες επιβεβαιώνουν ότι παραμένει αόρατο και από τα στρατιωτικά τηλεσκόπια ανίχνευσης θερμικής υπέρυθρης ακτινοβολίας"

Quantum Stealth 1

Η είδηση έχει πάρει αρκετή δημοσιότητα (συνέντευξη Cramer στο CNN) αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί είναι σίγουρος για την εγκυρότητα όσων ισχυρίζεται. Εσείς τι πιστεύετε;

[via DailyMail]

Loading