Read Along: Η νέα ιστοσελίδα της Google που βοηθά τα παιδιά να μάθουν ανάγνωση

Η Google κυκλοφόρησε την πρώτη beta για την web έκδοση της εφαρμογής Read Along, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα μικρά παιδιά να μάθουν ανάγνωση μέσα από εκατοντάδες εικονογραφημένες ιστορίες διαφορετικού επιπέδου.

Ο γονέας μπορεί να βοηθήσει το παιδί να επιλέξει την ιστορία που θέλει να ξεκινήσει την ανάγνωση βλέποντας παράλληλα την εξέλιξη της υπόθεσης στις εικόνες. Οι λέξεις επισημαίνονται με μπλε χρώμα αφότου τις διαβάσει το παιδί σωστά. ενώ σε όσες δεν γίνεται η σωστή προφορά η επισήμανση γίνεται με κόκκινο χρώμα. Πατώντας στις λάθος λέξεις εμφανίζεται η ψηφιακή βοηθός Diya για να προφέρει την εκάστοτε λέξη με τον σωστό τρόπο. Όσο προοδεύει το παιδί στην ανάγνωση κερδίζει σήματα και ανεβαίνει επίπεδο, σε μια μορφή επιβράβευσης για την προσπάθεια του.

Η web έκδοση του Read Along υποστηρίζεται από τους Chrome, Firefox και Edge browser, αλλά σύντομα θα προστεθούν ακόμη περισσότεροι (π.χ. Safari, Opera, Vivaldi). Για την ώρα οι ιστορίες είναι διαθέσιμες στα Αγγλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά και διάφορες ινδικές διαλέκτους.

Σύμφωνα με τη Google, η Android εφαρμογή του Read Along έχει χρησιμοποιηθεί από 30+ εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο από το 2019 όταν και έγινε το επίσημο λανσάρισμα της.

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά από εδώ.

Loading