realityOS: Τι φημολογείται για το λειτουργικό σύστημα του AR/VR headset της Apple

Η φήμη πως η Apple ετοιμάζει το δικό της AR/VR headset προφανώς δεν είναι καινούργια, αλλά προκαλεί εντύπωση πως κυκλοφορούν πλέον πληροφορίες από έγκριτους αναλυτές σχετικά με το ξεχωριστό λειτουργικό σύστημα που θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του δικτύου Bloomberg, η Apple εργάζεται επάνω στο realityOSrOS) από το 2017, η κωδική ονομασία του project είναι “Oak” και έχουν βρεθεί ήδη αναφορές σε αυτό μέσα στα logs του App Store και τον πηγαίο κώδικα της εταιρείας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η επίσημη ονομασία του AR/VR headset να είναι Reality One ή Reality Pro.

Με το AR/VR headset η Apple στοχεύει να προσφέρει στους χρήστες μια συσκευή για gaming, παρακολούθηση περιεχομένου από υπηρεσίες streaming και δυνατότητες επικοινωνίας σε τρισδιάστατο περιβάλλον (π.χ. τηλεδιασκέψεις). Με αυτό το σκεπτικό αναπτύσσονται διάφορες εφαρμογές του realityOS, όπως το FaceTime που θα υποστηρίζει κανονικά την λειτουργία SharePlay για να βλέπεις ταινίες και σειρές παρέα με άλλους φίλους από διαφορετικές τοποθεσίες, καθώς και να χρησιμοποιείς Memoji και Animoji μέσω αναγνώρισης των εκφράσεων του προσώπου από τους αισθητήρες του headset.

ros-reality-os.jpg

Στον τομέα της επικοινωνίας επικεντρώνεται και η ανάπτυξη μιας νέας έκδοσης του Messages που θα περιλαμβάνει chat rooms και υποστήριξη για video clips, πάντοτε με πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του AR/VR headset. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται για την υπηρεσία Apple Maps που πιθανότατα θα υποστηρίζει την λειτουργία Look Around για μια πιο ζωντανή περιήγηση στις πόλεις.

Σε ό,τι αφορά το gaming και γενικότερα τις εφαρμογές, το realityOS θα διαθέτει το δικό του ξεχωριστό App Store και μια έκδοση της υπηρεσίας Apple Arcade που θα περιλαμβάνει αποκλειστικά AR/VR τίτλους. Ακούγεται, επίσης, ότι η Apple αναπτύσσει δική της υπηρεσία video που θα περιλαμβάνει 3D υλικό για παρακολούθηση σε AR/VR headsets, ενώ δεν αποκλείονται οι συνεργασίες με άλλους παρόχους για ανάλογο περιεχόμενο.

Έχουν αρχίσει να μαζεύονται πολλά για το AR/VR headset της Apple και μένει να δούμε αν θα επαληθευτούν οι πληροφορίες για επίσημα αποκαλυπτήρια τον Μάρτιο του 2023 ή το αργότερο στο WWDC 2023 τον Ιούνιο.

[via]

Loading