realme: Στην 6η θέση των κατασκευαστών παγκοσμίως μέσα σε μόλις τρία χρόνια

Η realme, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα smartphone στον κόσμο, είναι ανάμεσα στους 6 κορυφαίους προμηθευτές smartphone στην παγκόσμια κατάταξη, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της αγοράς που πραγματοποιήθηκαν από την Counterpoint Research. Η realme κατέλαβε την έκτη θέση με 15 εκατομμύρια αποστολές και αύξηση 135,1 % σε ετήσια βάση το 2ο τρίμηνο του 2021. Ως μια υπολογίσιμη δύναμη πια της βιομηχανίας, αυτή η νεοσύστατη μάρκα έχει γράψει τη δική της ιστορίας σε διάστημα μόλις τριών ετών.

Ξεκινώντας ως μια μάρκα χωρίς συγκεκριμένη ταυτότητα, η realme έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία της βιομηχανίας και των πελατών της, έχοντας επεκταθεί σε περισσότερες από 61 αγορές παγκοσμίως και έχοντας καταταχθεί ως μία από τις Top 5 μάρκες smartphone σε περισσότερες από 18 χώρες, που συμπεριλαμβάνονται στις παραπάνω, διεκδικώντας την πρώτη θέση στις Φιλιππίνες και το Μπαγκλαντές, την τρίτη στη Ρωσία, την τέταρτη στην Ινδία και την πέμπτη στην Ευρώπη το 2ο τρίμηνο του 2021. Τον περασμένο μήνα, η realme έγινε η μάρκα που κατάφερε να αποστείλει 100 εκατομμύρια smartphones, γρηγορότερα από κάθε άλλη μάρκα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας Strategy Analytics για το 2ο τετράμηνο.

realme-6th-3.jpg

Με κεντρικό σύνθημα το «Dare to Leap», η realme έχει κάνει τολμηρές κινήσεις στις επιλογές της επιχειρηματικής στρατηγικής της, όπως «η παγκοσμιοποίηση από την αρχή», με το να έχει τα αυτιά της ανοιχτά και να ακούει τις απαιτήσεις των καταναλωτών, ενσωματώνοντας πολύ προηγμένες τεχνολογίες σε προϊόντα, που είναι όμορφα σχεδιασμένα και φιλικά προς το χρήστη. Τα realme smartphones ήταν τα πρώτα στην κατηγορία με αναδυόμενη κάμερα, τα πρώτα στην κατηγορία Android με τεχνολογία μαγνητικής ασύρματης φόρτισης και ένα από τα πρώτα με κάμερα 64 MP. Αυτού του είδους οι πρωτοποριακές καινοτομίες σε αυτά τα επίπεδα τιμής έχουν προσελκύσει ένα νεαρό και tech-savvy κοινό, που γρήγορα μετατράπηκε σε παθιασμένους υποστηρικτές της μάρκας.

Η realme δίνει προτεραιότητα στα προϊόντα 5G. Το μερίδιο 5G της realme στις αναδυόμενες αγορές των αποστολών smartphone αυξήθηκε από 8,8% το πρώτο τρίμηνο σε 15,9% το 2ο τρίμηνο, κατατάσσοντάς την 3η, σύμφωνα με τα δεδομένα των υπηρεσιών παρακολούθησης της αγοράς της Counterpoint για το 2ο τρίμηνο του 2021.

realme-6th.jpg

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της realme, Sky Li ανέφερε πως ο επόμενος στόχος της realme είναι να επιτύχει έναν διπλό στόχο ύψους 100 εκατομμυρίων – και την αποστολή άλλων 100 εκατομμυρίων συσκευών έως το τέλος του 2022, καθώς και την ολοκλήρωση του ίδιου ορόσημου εντός του ημερολογιακού έτους 2023.

Όσον αφορά τη στρατηγική των προϊόντων της, η realme θα απλοποιήσει τις διάφορες προϊοντικές της σειρές και θα βελτιστοποιήσει τις τεχνολογικές της παροχές. Η σειρά GT θα γίνει η μοναδική premium σειρά προϊόντων της realme που σκοπό θα έχει να εξερευνήσει την τεχνολογία αιχμής και να ταράξει τα νερά στην κατηγορία προϊόντων υψηλών προδιαγραφών.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading