Reolink Argus Pro: Μια ασύρματη κάμερα ασφαλείας για κάθε χώρο σε πολύ καλή τιμή

Από έξυπνες κάμερες ασφαλείας άλλο τίποτα τα τελευταία χρόνια, με πολλές εταιρείες (κυρίως από την Κίνα) να ασχολούνται ενεργά και σταθερά με την κατασκευή τους. Μία από αυτές είναι και η Reolink, σίγουρα όχι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι συσκευές της δεν είναι αξιόλογος. Το αντίθετο, μάλιστα, καθώς η εταιρεία έχει καταφέρει να κινήσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο με τις προτάσεις της.

Εμείς είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε για αρκετό καιρό τη Reolink Argus Pro, μια ασύρματη έξυπνη κάμερα ασφαλείας ανάλυσης Full HD που κοστίζει περίπου €90 και αξίζει τα λεφτά της μέχρι τελευταίου σεντ. Απλός σχεδιασμός, πληθώρα λειτουργιών και ένα αν όχι πρωτοποριακό, σίγουρα πολύ ενδιαφέρον σύστημα εναλλακτικής φόρτισης, αφού συνοδεύεται από ηλιακό panel για να φορτίζει απευθείας από την ηλιακή ακτινοβολία αν την έχεις τοποθετήσει σε εξωτερικό χώρο.

Στη συσκευασία βρίσκουμε την κάμερα με τον μηχανισμό στήριξης, για όσους θέλουν να την τοποθετήσουν κάπου ψηλά, αλλά τονίζουμε πως μπορείς απλά να την αφήσεις επάνω σε ένα ράφι ή γραφείο για να καλύπτει το χώρο σου. Ο μηχανισμός, πάντως, σου προσφέρει περισσότερες επιλογές για να επιλέξεις τη γωνία που θες, μιας και μπορείς να την περιστρέψεις προς κάθε κατεύθυνση. Το γεγονός ότι είναι ασύρματη (με επαναφορτιζόμενη μπαταρία) σου αφαιρεί αυτομάτως τον βραχνά των καλωδίων και έχεις να ασχοληθείς μόνο με την επαναφόρτιση όταν έρχεται εκείνη η ώρα.

Όταν τοποθετείς για πρώτη φορά τη μπαταρία, η Reolink Argus Pro αρχίζει να σου μιλά, λέγοντας σου να κατεβάσεις τη συνοδευτική εφαρμογή στο smartphone σου για να τη ρυθμίσεις με μεγαλύτερη ευκολία χάριν στις πολύ απλές και κατατοπιστικές οδηγίες.

Η φιλοσοφία πίσω από τη Reolink Argus Pro είναι να την ενεργοποιείς όποτε εσύ κρίνεις αναγκαίο να παρακολουθήσεις τον χώρο που σε ενδιαφέρει, επομένως, μη περιμένετε την κλασική χρήση των καμερών ασφαλείας που καταγράφουν διαρκώς τα πάντα. Για να μην παρεξηγηθούμε, η Argus Pro προφανώς και “βλέπει” διαρκώς τον χώρο με τη βοήθεια του αισθητήρα PIR (Passive Infrared), αναγνωρίζει τις κινήσεις και στέλνει αυτομάτως ειδοποιήσεις στον χρήστη για τη δραστηριότητα στον χώρο. Σημειώστε ότι μπορεί να αναγνωρίσει αν η κίνηση προέρχεται από κάποιον άνθρωπο και όχι π.χ. από κάποιο κλαδί δέντρου που το πήρε ο αέρας. Υπάρχουν, επίσης, οι επιλογές να σου στέλνει ειδοποίηση στο smartphone ή να αναπαράγει αυτόματα έναν προειδοποιητικό ήχο ή να πραγματοποιεί εγγραφή του υλικού σε μια κάρτα μνήμης SD ή και τα τρία προαναφερθέντα ταυτόχρονα.

Εάν φυσικά ο χρήστης δεν έχει τοποθετήσει κάρτα μνήμης SD, τότε δεν μπορεί να γίνει εγγραφή και απλά λαμβάνεις την ειδοποίηση πως κάτι συμβαίνει στον χώρο σου. Τότε, μπορείς να “ανοίξεις” την Argus Pro μέσω του smartphone και να πάρεις εικόνα μέσω του smartphone σου. Στα θετικά και η ενσωμάτωση μικροφώνου - μεγαφώνου, έτσι ώστε να ακούς τον ήχο από τον χώρο, αλλά και να ακούγεσαι και εσύ στους παρευρισκόμενους.

Σχετικά με την ποιότητα της εικόνας, η Reolink Argus Pro προσφέρει επιλογές για ανάλυση Clear (720p ή 1080p) ή Fluent (640 x 360) με διάφορες επιλογές για τον αριθμό των καρέ που καταγράφονται. Ο φακός είναι υπερευγώνιος 130°, άρα αντιλαμβάνεστε και εσείς πως τα νεκρά σημεία είναι λιγα, ενώ η λειτουργία Night Vision είναι αξιοπρεπής για αποστάσεις έως 10m.

Σε ό,τι αφορά την αυτονομία, η μπαταρία χωρητικότητας 5200mAh προσφέρει μήνες λειτουργίας με μια φόρτιση (ανάλογα με τη χρήση μπορεί να φτάσει και το 6μηνο). Η φόρτιση της γίνεται είτε μέσω της υποδοχής microUSB είτε με τη βοήθεια του ηλιακού panel που προαναφέραμε (πωλείται ξεχωριστά σε τιμή €25). Αν βρίσκεστε σε περιοχή με μεγάλη ηλιοφάνεια μπορείτε να το έχετε μόνιμα συνδεδεμένο με τη Reolink Argus Pro για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Από τη στιγμή που πρόκειται για έξυπνη κάμερα ασφαλείας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε εξωτερικό χώρο, είναι απόλυτα λογικό η κατασκευή της Reolink Argus Pro να είναι πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP65 που υποδηλώνει αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες, νερό και σκόν.,

Ανακεφαλαιώνοντας, η Reolink Argus Pro μας εξέπληξε ευχάριστα αυτόν τον καιρό που τη χρησιμοποιούμε, αλλά για να πούμε και του στραβού το δίκιο, θα περιμέναμε κάτι περισσότερο από “έξυπνες” λειτουργίες, ειδικά στον τομέα της επικοινωνίας με άλλες έξυπνες συσκευές. Όπως και να ‘χει, θα την προτείναμε ανεπιφύλακτα σε όποιον επιθυμεί μια τέτοιου είδους κάμερα ασφαλείας και όχι μια μόνιμα στημένη κάμερα - καταγραφικό.

Μάθετε περισσότερα για τη Reolink Argus Pro από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας. Αν σας ενδιαφέρουν γενικότερα οι κάμερες ασφαλείας με μπαταρία, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στην ξεχωριστή ενότητα της Reolink.

Loading