Ερευνητές βρήκαν νέα τεχνική για να σταματούν τον πόνο [Video]

jonpump_515

Σε μια πολύ σημαντική ανακάλυψη προχώρησε μια ομάδα ερευνητών από το Linköping University και το Karolinska Institute στη Σουηδία, η οποία έρχεται να δώσει ελπίδα σε όσους υποφέρουν από χρόνιους πόνους. Οι ερευνητές κατασκεύασαν μια “αντλία ιόντων” που μιμείται τον τρόπο με τον οποίο εξασθενεί ο οργανισμός τα σήματα πόνου σε ζωντανά και με πλήρη ελευθερία κινήσεων ποντίκια.

Η “αντλία ιόντων” κατασκευάστηκε από οργανικά ηλεκτρονικά υλικά, δηλαδή με δυνατότητα μετάφρασης ηλεκτρικών και βιοχημικών σημάτων, και η λειτουργία της θα μπορούσε να παρομοιαστεί με αυτή ενός βηματοδότη, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση μπλοκάρει τα σήματα πόνου από το να φτάσουν στον εγκέφαλο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί καμία αρνητική παρενέργεια στα ποντίκια και η ερευνητική ομάδα υπολογίζει ότι δεν θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα, επειδή τα οργανικά ηλεκτρονικά υλικά γίνονται σχετικά εύκολα αποδεκτά από τον οργανισμό και επικοινωνούν όπως τα βιολογικά όργανα, με φορτισμένα ιόντα.

Εάν όλα προχωρήσουν θετικά, μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια θα μπορούν να ανακουφίσουν ένα 8% περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού που υποφέρει από χρόνιους, μη-θεραπεύσιμους πόνους.

[via]

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Health, Science, Technology. Bookmark the permalink.