Το πρώτο ρομπότ DJ έκανε το ντεμπούτο του σε club στην Πράγα! [Video]

Οι εντυπωσιακές εξελίξεις στον τομέα της Ρομποτικής προκαλούν το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά ταυτόχρονα γεννούν διάφορες ανησυχίες που περισσότερο έχουν να κάνουν με την μείωση των θέσεων εργασίας, παρά με τις δυστοπικές εκτιμήσεις της επιστημονικής φαντασίας. Η αλήθεια είναι ότι εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν θέσεις εργασίας που καλύπτονται από ρομπότ και δεν αποκλείεται στο κοντινό μέλλον να γίνουν πολύ περισσότερες, αλλά σίγουρα δεν περιμέναμε ότι θα κινδύνευε και το επάγγελμα του DJ.

Η πρώτη εμφάνιση ρομπότ DJ έγινε στην Πράγα στο Karlovy Lazne Music Club. Όπως θα δείτε και στο video, το εν λόγω ρομπότ είναι ουσιαστικά ένας γιγαντιαίος βραχίονας που πιάνει τους δίσκους από ένα ράφι και τους βάζει στα πικάπ, ενώ χρησιμοποιείται ειδικό λογισμικό που το εκπαιδεύει στη σωστή επιλογή τραγουδιών και στις σωστές μίξεις.

Όπως ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ο manager του club, Adam Lipsansky,

"Ο κόσμος ενθουσιάζεται με την ιδέα του ρομπότ DJ, επειδή δεν έχουν δει ποτέ κάτι τέτοιο στην Ευρώπη και πιθανότατα σε όλο τον κόσμο. Παρόλα αυτά, αρκετοί δηλώνουν ότι ένα ρομπότ στερείται συναισθημάτων και χάνει την επαφή με τον κόσμο που πρέπει να έχει ένας καλός DJ"

Δεν ξέρουμε αν κινδυνεύει πραγματικά η δουλειά του DJ, αλλά αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις του κοινού θα πρέπει να εξελιχθεί αρκετά η συναισθηματική νοημοσύνη των ρομπότ για να μπορέσουν πραγματικά να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους σε ορισμένα επαγγέλματα.

[via]

Loading