Αυτό το ρομπότ σε βοηθά να ντυθείς [Video]

Ατελείωτοι οι πιθανοί τρόποι εκμετάλλευσης της Ρομποτικής, άρα για ποιον λόγο να μην έχεις μελλοντικά δίπλα σου ένα ρομπότ που θα μπορούσε να σε βοηθά να ντυθείς. Οι μηχανικοί του Georgia Institute of Technology έχουν κατασκευάσει ήδη ένα πρωτότυπο, το οποίο έχει την ικανότητα να βοηθά τους ασθενείς/νοσοκόμους/γιατρούς να φορέσουν τη ρόμπα τους.

Σε αυτό το στάδιο ανάπτυξης, το ρομπότ έχει εκπαιδευτεί για να προσφέρει απλά υποστήριξη για να φορέσεις το ένα μανίκι, ωστόσο, η τεχνολογία του εξελίσσεται έτσι ώστε να κατανοεί την κίνηση του ανθρώπου και μελλοντικά να τα καταφέρνει με μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια.

Η εκπαίδευση του έγινε με χιλιάδες παραδείγματα σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, με το ρομπότ να αντιλαμβάνεται την εφαρμογή του ρούχου μέσω απτικής ανάδρασης και όχι μέσω οπτικής επαφής, διότι τα μέρη του σώματος κρύβονται από το ρούχο.

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή και να φαίνεται "αστεία" η χρήση ενός τέτοιου ρομπότ, παρόλα αυτά, θεωρούν ότι υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που μπορεί να επωφεληθεί πραγματικά σε διάφορα σενάρια (π.χ. ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρίες κλπ.).

[via]

 

 

Advertisements

About Alexis

Stay awhile and listen... #Diablo #Darkpony
This entry was posted in Robots, Technology. Bookmark the permalink.