Η Samsung έχτισε μια "5G City" για να μας δείξει το μέλλον με τα δίκτυα 5G [Video]

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η ανάπτυξη των δικτύων 5G και των τεχνολογιών που απαιτούνται για να τα υποστηρίξουν (βλ. 5G mmWave module της Qualcomm) και η Samsung είναι μία από τις εταιρείες που επιθυμούν να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στη διανομή και εκμετάλλευση των δυνατοτήτων τους.

Η κορεάτικη εταιρεία έχει ήδη πραγματοποιήσει διάφορες επιδείξεις για την τεχνολογία 5G σε συνεργασία με διάφορους παρόχους τηλεπικοινωνιών σε όλο τον κόσμο, ενώ έχτισε και μια "5G πόλη" μέσα στη δική της Samsung Digital City στη Suwon (Κορέα). Το demo της πόλης περιλαμβάνει ένα 5G στάδιο, έναν 5G κόμβο και ένα 5G περίπτερο.

Στο 5G στάδιο παίρνουμε μια γεύση από τον τρόπο λειτουργίας του 5G δικτύου σε μελλοντικά στάδια, συναυλιακούς χώρους, συνεδριακούς χώρους και άλλου τύπου μεγάλες συγκεντρώσεις. Χάριν στα δίκτυα 5G και την τεχνολογία MIMO (Multiple Inpute Multiple Output), το κοινό δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να streamάρει ταυτόχρονα videos υψηλής ανάλυσης.

Ο κόμβος 5G εστιάζει στην έξυπνη πόλη του μέλλοντος, όπου οι κάμερες ασφαλείας, οι ψηφιακές πινακίδες σήμανσης και διάφοροι άλλοι αισθητήρες θα είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους μέσω των δικτύων 5G και άλλων τεχνολογιών, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος του κυκλοφοριακού, βελτιωμένη ασφάλεια και γενικότερα καλύτερη διαχείριση μιας πόλης.

Τέλος, το περίπτερο 5G μας δείχνει ένα μέλλον με στημένα 5G hotspots που θα προσφέρουν πολύ μεγάλες ταχύτητες download (1-3Gbps) για να βοηθούν, μεταξύ άλλων, την εύκολη και άμεση ενημέρωση του λογισμικού (π.χ. χάρτες) των αυτοοδηγούμενων οχημάτων του μέλλοντος.

[via]

Loading