Samsung: Ανοδική πορεία στα smartphones, ρεκόρ πτώσης στο συνολικό κέρδος

Η Samsung δημοσίευσε τα αποτελέσματα τριμήνου για το Q1 2023, από τα οποία επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως το καταναλωτικό κοινό έχει αρχίσει να κρατά τις συσκευές του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία κατέγραψε συνολική μείωση τζίρου κατά 18% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, με το κέρδος της να μειώνεται κατά…95% (!) Εκτιμά, ωστόσο, πως μέσα στο δεύτερο μισό του 2023 θα καταφέρει να διορθώσει την κατάσταση.

Το τμήμα Samsung Mobile είναι αυτό που επηρεάστηκε λιγότερο από αυτήν την κατηφόρα, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 2% σε σύγκριση με το περυσινό τρίμηνο, αλλά να είναι κατά 22% αυξημένες σε σύγκριση με το Q4 2022 χάριν στην καλή πορεία των συσκευών της σειράς Samsung Galaxy S23 σε όλο τον κόσμο, με εξαίρεση τη Βόρεια Αμερική και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η εταιρεία αναφέρει πως το τμήμα ημιαγωγών και μνημών είχε πτωτική πορεία λόγω της μειωμένης ζήτησης από τους κατασκευαστές - συνεργάτες της, ενώ και το τμήμα Samsung Display δεν κατάφερε να κάνει την διαφορά.

[Samsung]

Loading