Χρειάστηκε να περάσουν 25 χρόνια και να ζήσουμε την εκτόξευση των φορητών συσκευών την τελευταία δεκαετία για να χάσει η Intel την πρωτιά του κορυφαίου κατασκευαστή chip στον κόσμο με κριτήριο τον τζίρο. Η Samsung είναι η εταιρεία που την ρίχνει από την κορυφή, καθώς ο τομέας των chipsets κατέγραψε τζίρο $67 δισ. μέσα στο 2017, ενώ το αντίστοιχο νούμερο για την Intel έφτασε τα $62.8 δισ.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, στα chipsets εκτός των επεξεργαστών συμπεριλαμβάνονται επίσης οι μνήμες RAM και οι μνήμες αποθηκευτικού χώρου, κατηγορίες στις οποίες η Samsung σαρώνει σε παγκόσμιο επίπεδο ως ο κύριος τροφοδότης των περισσότερων κατασκευαστών από smartphones, tablets, laptops, τηλεοράσεις, συσκευές IoT μέχρι τα έξυπνα αυτοκίνητα. Από την άλλη, η Intel εξακολουθεί να βλέπει τους επεξεργαστές της στο 90% των υπολογιστών σε όλο τον κόσμο...

Η Samsung, πάντως, είδε τον τζίρο της να αυξάνεται εκθετικά το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο, λόγω της τεράστιας ζήτησης σε μνήμες DRAM και NAND, με αποτέλεσμα οι τιμές τους να έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα στο τελευταίο έτος.

[via]

Advertisements