Samsung: Έγινε η πρώτη στον κόσμο που κατασκευάζει μνήμη GDDR7 DRAM

Από πέρυσι τον Οκτώβριο γνωρίζουμε ότι η Samsung δουλεύει επάνω στην ανάπτυξη της νέας γενιάς μνήμης GDDR7 DRAM για GPUs και servers, και σήμερα η εταιρεία ανακοινώνει επίσημα ότι ολοκλήρωσε την ανάπτυξη των chipsets με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη κατασκευάστρια στον κόσμο που καταφέρνει ένα τέτοιο επίτευγμα. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι νέες μνήμες προορίζονται για χρήση σε οχήματα, παιχνιδοκονσόλες, PCs, servers και workstations, αλλά για την ώρα δεν αναφέρει πότε θα γίνουν εμπορικά διαθέσιμες.

Η νέα μνήμη GDDR7 DRAM προσφέρει 40% μεγαλύτερο bandwidth σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, αγγίζοντας το 1.5TBps, και ταχύτητα έως 32Gbps ανά pin χάριν στις βελτιστοποιήσεις που πραγματοποίησε η Samsung στο πρότυπο PAM3 (Pulse-Amplitude Modulation). Το νέο πρότυπο επιτρέπει την διέλευση 50% περισσότερων δεδομένων στον ίδιο κύκλο μετάδοσης, σε αντίθεση με το NRZ (Non-Return-to-Zero) της μνήμης GDDR6. Επιπλέον, τα νέα chips είναι κατά 20% πιο οικονομικά στην ενεργειακή κατανάλωση και θα υπάρχουν εκδόσεις που θα λειτουργούν σε λιγότερα volts ειδικά για χρήση σε laptops.

Σε ό,τι αφορά την διάχυση θερμότητας, η Samsung αξιοποίησε ένα νέο υλικό EMC (Epoxy Molding Compound) και βελτιστοποίησε την αρχιτεκτονική της για να προσφέρει υψηλή θερμική αγωγιμότητα. Χάριν σε αυτές τις βελτιώσεις, οι μνήμες GDDR7 DRAM είναι κατά 70% πιο ανθεκτικές στη θερμότητα για να παρέχουν μια πολύ πιο σταθερή απόδοση σε απαιτητικές συνθήκες.

Δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να ακολουθήσουν ανακοινώσεις από άλλους κατασκευαστές που θα εκμεταλλευτούν τις νέες μνήμες GDDR7 DRAM.

Loading