Samsung Galaxy Note: Δύσκολα θα δούμε νέο μοντέλο φέτος

Αρκετές εβδομάδες πριν παρουσιαστεί επίσημα η σειρά Samsung Galaxy S21, είχε διαρρεύσει πως για πρώτη φορά θα υπάρχει υποστήριξη της γραφίδας S Pen σε άλλη σειρά smartphone πλην του Galaxy Note. Προτού καν επιβεβαιωθούν αυτές οι φήμες, αμέσως ξεκίνησε μια παράλληλη φημολογία για την κατάργηση της σειράς Galaxy Note διότι φτάσαμε σε ένα σημείο όπου η μοναδική ουσιαστική διαφορά από τη σειρά Galaxy S ήταν το πενάκι.

Μέχρι σήμερα η Samsung δεν είχε πάρει επίσημη θέση για το μέλλον της σειράς Galaxy Note, αν και κατά καιρούς υψηλόβαθμα στελέχη της έκαναν κάποιες γενικόλογες αναφορές για το πόσο σημαντική είναι και τον σπουδαίο ρόλο που έπαιξε συνολικά στην εξέλιξη της κατηγορίας των smartphones. Φαίνεται, όμως, ότι τουλάχιστον φέτος δεν θα δούμε κάποιο νέο Galaxy Note από την εταιρεία και ο λόγος δεν είναι η κατάργηση της σειράς.

Στην πρόσφατη ενημέρωση για τους μετόχους της εταιρείας, αποδίδεται στον co-CEO του τμήματος IT and Mobile Communications, κ. DJ Koh, η δήλωση πως “ίσως θα είναι δύσκολο να κυκλοφορήσουμε νέο Galaxy Note μέσα στο δεύτερο μισό του 2021”. Ο λόγος έχει να κάνει με την τεράστια ζήτηση που υπάρχει για επεξεργαστές, με αποτέλεσμα οι κατασκευαστές (κυρίως η Qualcomm) να μην προλαβαίνουν να καλύψουν τη ζήτηση.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Samsung θα συνεχίσει να προσφέρει την εμπειρία χρήσης του S Pen και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δούμε το επόμενο Galaxy Note σε διαφορετική χρονική περίοδο απ’ ό,τι συνηθίζει τα τελευταία χρόνια (Αύγουστος - Σεπτέμβριος). Το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε νέα ενημέρωση για το μέλλον της σειράς Galaxy Note μέσα στο καλοκαίρι και αν όντως εξακολουθήσει να υπάρχει σοβαρός λόγος ύπαρξης της, τότε λογικά θα παρουσιαστεί νέο μοντέλο μέσα στο 2022.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading